27 Nisan 2024 Cumartesi

Açlık ve Gıda Güvensizliği, Afrika Genelinde Sorunları Artırabilir

Güney Afrika merkezli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (ISS) tarafından hazırlanan rapora göre, açlık ve gıda güvensizliği Afrika’da artan ölçüde toplumsal huzursuzluk, istikrarsızlık ve şiddete yol açabilir.

”Yemek” (Tersten yazılmış)

ISS, tedarik zinciri aksaklıklarının, iklim şoklarının, emtia fiyatlarındaki hızlı artışların ve sokağa çıkma kısıtlamalarının neden olduğu gıda kıtlığının toplumsal huzursuzluk için zemin yarattığını bildirdi. Rapor, gıda güvensizliğinin sadece açlığa ve kıtlığa değil, aynı zamanda şiddet olaylarında artışa neden olabileceğini gösteriyor. Buna Hristiyanlara yönelik zulüm vakaları da dâhil.

ISS, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) küresel gıda fiyatlarının yaklaşık on yıl boyunca hızlı artışına ilişkin verilerini aktardı. Örneğin, yedi milyon Nijeryalı, artan gıda fiyatlarının neden olduğu enflasyon nedeniyle yoksulluğa mahkûm edildi. Bu durum, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu’nun ‘Hristiyan soykırımı’ olarak adlandırdığı şiddeti artırdı. FAO ekonomisti Abdolreza Abbassian, toplumsal huzursuzluk ve şiddetin ortaya çıkması için küçük bir kıvılcımın yeterli olduğunu söyledi. Bulgular, aşırılık yanlısı grupların Afrika’nın birçok bölgesinde şiddeti artırdığı bir dönemde açıklandı.

Kasım 2020’de yayınlanan Küresel Terör Endeksi (GTI) raporuna göre, IŞİD terör örgütünün faaliyetleri Ortadoğu’dan Afrika’ya yöneldi. GTI, IŞİD militanlarının Sahra altı Afrika’ya yayılmasının, bölgedeki birçok ülkede terörizmin artmasına yol açtığını söyledi.

ISS raporu ayrıca, 55 ülkede toplam 155 milyon insanın ‘aşırı düzeyde gıda güvensizliği’ yaşadığını ve 520bin’den fazla kişinin ‘kıtlık benzeri koşullarla’ mücadele ettiğini bildiren Temmuz 2021 Oxfam raporunu takip ediyor. Raporda, ‘‘Afrika’nın sosyal, çevresel, ekonomik ve politik zorlukları, bölgeyi huzursuzluğa hazır hale getiriyor. Afrika ülkelerinin karşı karşıya olduğu zayıf konumu göz önüne alındığında, gıda güvensizliği, şiddet olaylarını ateşleyecek kıvılcım olabilir. Yardım eli uzatılabilir. ”food.gives” adlı yeni girişim sayesinde Barnabas Fonu, gıda güvensizliği, açlık ve kıtlığa karşı mücadeleye katılıyor. ”food.gives”in çalışmaları büyüyor ve ivme kazanıyor. Güney Afrika’dan Zimbabwe ve Mozambik’teki inanlılara gıda tedariklerini teslim ettik ve Tanrı’nın izniyle yıl sonuna dek kuru gıda yüklü ilk nakliye konteynerleri, Güney Asya’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşması için İngiltere ve Avustralya’dan ayrılmış olacak’’ ifadeleri yer aldı. (barnabasfund)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi