27 Nisan 2024 Cumartesi

Afganistan’da “Dehşete Düşmüş” Hristiyanlar İçin Acil Dua Çağrısı

SAT-7, Afganistan için, özellikle işkence ve infazdan korkan ve iman kardeşlerinden seslerini duyurmalarını isteyen Hristiyanlar için acil dua çağrısında bulunuyor. Hristiyan bir kız, ”İnsanlar dehşete düşüyor, herkes korkuyor. Ben sadece 16 yaşındayım ve etrafımda olup bitenlere katlanamıyorum. Şimdi Allah’a yalvarıyorum” dedi.

SAT-7 CEO’su Rita El-Mounayer, ”Lütfen Afganistan halkı, özellikle de Hristiyanlar için acilen dua edin. İnanlılar hayatları için korkuyor ve bazıları ölüm tehditleri alıyor. İsa’nın öğrencisi olmanın getirdiği ve halihazırda yüksek bedeli olan şey, güvenlik için an meselesi bir tehdit haline geldi. SAT-7, dua desteği sunmak için acil durum canlı yayınlarıyla yanıt veriyor. Lütfen bu acil durumda seslerinizi duaya katın” dedi.

Lütfen kadınlar, çocuklar ve azınlık mensupları da dahil olmak üzere Afgan toplumunun en savunmasız üyeleri için dua edin.

Bazı inanlılar, Taliban’ın Kabil’in kontrolünü ele geçirmesinden bu yana ülkeden kaçmaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını bildirdiler. Geride kalanlar muazzam bir baskı altındalar, bazıları inançları öğrenilirse, diğer Hristiyanlar hakkında bilgi vermeleri için işkence görmeyi veya ölüme mahkum edilmeyi beklediklerini söylüyor.

İsimsiz bir SAT-7 PARS izleyicisi, ”Hristiyanlar olarak gerçek tehlikedeyiz. Ne yazık ki, son iki üç gün içinde ailem ve ben ölüm tehditleri aldık. Bu acil durumda ülkeden kaçmaktan başka çarem yok. Lütfen sesimiz olun; Lütfen sesimizi duyurmamıza yardım edin ki bu cehennemden bir an önce kurtulabilelim” derken,

Başka bir izleyici olan Jahan* şunları söyledi: ”Bir yıl önce Mesih’e iman ettim. Kabil’in durumu korkunç. Hem kızımın hem de benim hayatım tehlikede… Kızım sekiz yaşında. Benden başka kimsesi yok. Sizinle iletişim kuracak bir telefon bulmak çok zordu.”

SAT-7 PARS, kanala ulaşabilenlere dua etmek ve onları dinlemek için hazır bulunmanın yanı sıra, 23 Ağustos Pazartesi günü yayınlanacak canlı uydu programı da dahil olmak üzere özel yayınlarla yanıt veriyor. Yayınlanacak program, durumu ele alacak; izleyicileri dua etmeye yönlendirecek ve Afganistan’dan gelen insanların seslerini yükseltecek. Ayrıca İran’ın COVID-19 krizindeki insanlarının zorlu mücadelelerini vurgulayacak. Bu program, daha önce 17 Ağustos’ta sosyal medyada canlı olarak yayınlanan Afganistan için Dua adlı bir programı takip ediyor.

SAT-7 PARS ayrıca, tüm yayınlarında ve sosyal medya platformlarında Farsça konuşanları duaya çağırarak izleyicilerin ekranlarında acil durum tarama metni oynattı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki Arapça ve Türkçe konuşan Hristiyanlar da dua çağrılarına yanıt veriyor.

Rita El-Mounayer, “Kardeşlerimiz bizden onların sesi olmamızı istiyor ve biz de duanın gücüne inanıyoruz” dedi ve ekledi: ”İnanlıların hayatlarını kaybetmekten korkmadan İsa’yı takip edebilecekleri güvenli bir yer bulmaları için dua etmeliyiz. Lütfen barış için ve vahşet ve baskıdan korunmak için dua edin. Afganistan’da hayatlarını iyileştiren birçok şeyin kaybıyla karşı karşıya kalan kadınlar için dua edin. Tanrı’ya koruma ve adalet için yakarırken lütfen sesinizi kardeşlerimizin sesine katın.” (Sat7.org)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi