26 Nisan 2024 Cuma

Avrupa Katolik Kilisesi, Mültecilere Vaaz Vermeyi Planlıyor

Katolik Kilisesi, Avrupa’da Hristiyanlığı korumayı umuyor. Hristiyan olmayan ülkelerden gelen mültecilere Tanrı’nın sözünü anlatacak ve onlara yardım edecek.

Rusya Katolik Episkoposu Konferansı Genel Sekreteri Igor Kovalevsky basın toplantısında: “Avrupa’nın dini kültürünün değiştirilme çabaları konusundaki klişeler, Kızıl meydanda ayıların dolaşıyor olması fikri kadar absürttür. Roma, ebedi bir şehirdir. Birçok kültürü, hatta barbarları da dahil olmak üzere pek çok uygarlığı sindirdi ve hepsi Hristiyanlaştı. Umarız şuan Avrupa’da var olan, demokratik sorunlar ve göç süreçlerine rağmen, Hristiyanlık kültürü yok olmayacak. Ben bu konuda kötümser sonuçlara eğilimli değilim, çünkü Katolik Kilisesi, Hristiyanlığın azaldığı ile ilgili sorunları açıkça konuşuyor. Bu yüzden bu sorunu engellemek için elimizden gelenini yapacağız” açıklamasında bulundu.

Kovalevsky’nin sözlerine göre; küçük bir yüzde olsa da diğer ülkelerdeki Hristiyanların oranı sayıları daha büyük bu da apaçık bir sorundur. Dolayısıyla Avrupa’nın Katolik episkoposların çoğu Ortadoğu’dan gelen mülteciler ve diğer yerli halklar için yapmaya kararlı.

Rusya Katolik Episkoposu: ‘’Müjdeyi yaymanın çeşitli yolları vardır. Evrensel evanjelizmin değerini basitçe onlara anlatabiliriz. Hayırseverlik de bunun bir aracıdır” dedi.

Vatikan’ın tarihi üzerine araştırmalar yapan tarihçi Alexei Yudin: “Roma’nın amacı barbarları bizim gibi olmalarını sağlamaktı, ancak burada Papa Françeskos’nun, Hristiyanlığın göçmenlerin inandığı bir din olduğu konusundaki sözlerini hatırlamak gerek. Hristiyanlığın tarihi İsa Mesih’in annesi Meryem’in mülteci olarak kaçmasıyla başladı. Bunu bilen kilisemiz tarih boyunca mültecilerle özellikle ilgilenip dünyayı dolaşıyor” açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında Avrupa’da bulunan Katolik kiliselerinden birçok episkopos ve rahip, mülteci bölgelerini ve Hristiyanlığın zayıf olduğu şehirleri dolaşıp insanlara Tanrı’nın müjdesini anlatacak.(ria.ru/news.rambler.ru/Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi