26 Nisan 2024 Cuma

Beyrut’taki Patlamanın Ardından Ölü Sayısı 135’e Yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, “Beyrut Limanı’nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısı 135’e yükseldi, ayrıca yaklaşık 5 bin yaralı ve onlarca kayıp var” dedi.

Charles Helu Köprüsü’nden Uzak Durun

Öte yandan, Beyrut Valisi Mervan Abbud da gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın meydana geldiği yerin yakınındaki Charles Helu Köprüsü’nde çatlaklar oluştuğu yönünde bilgilerin geldiğini söyledi. Abbud, vatandaşlardan köprüden uzak durmalarını istedi.

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama nedeniyle Yüksek Savunma Konseyi, başkent Beyrut’u “felaket bölgesi” ilan etmişti.

Sorumlulara Ev hapsi

Ayrıca Lübnan hükümeti, dünkü faciaya yol açan patlayıcıların tutulduğu Beyrut Limanı’nda 2014’ten bu yana depolama, koruma ve denetim işlerini yürüten tüm sorumlular hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı.

AFAD ve Kızılay Bölgeye Gidiyor

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, patlamanın ardından Türkiye’nin Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar başlattığını bildirdi. Aksoy, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir.”

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı’ndaki patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini belirtmişti.

Avn, Cumhurbaşkanlığına ait Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamasında, herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca bir depoda tutulmasının ‘kabul edilemez’ olduğunu söylemişti. Öte yandan yetkililerden patlamanın sabotaj olup olmadığı konusunda net bir açıklama gelmedi. (AA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi