27 Nisan 2024 Cumartesi

Binlerce Afrikalı Çocuk Açlıktan Ölme Riskiyle Karşı Karşıya

Uluslararası Yardım Örgütü Save the Children tarafından hazırlanan yeni rapor, Sahra altı Afrika’daki on binlerce savunmasız çocuğun koronavirüsün neden olduğu koşullar nedeniyle 2020 sonuna kadar açlıktan ölme riski taşıdığını bildirdi.

Salgından önce bile Sahra altı Afrika, gıda açısından en güvensiz bölgelerden biri ve mevcut şartlar devam ederse dünyadaki aç insanların yarısından fazlasına sahip olacak. Uluslararası yardım kuruluşu tarafından kısa süre önce yayınlanan rapor, ‘yaklaşık 67 bin çocuğun Sahra altı Afrika’da yıl sonuna kadar açlık nedeniyle hayatını kaybedeceğini’ iddia ediyor.

Her gün 426 Çocuk Ölüm Riski Altında

Yardım kuruluşu tarafından hazırlanan analiz, acil önlem alınmadığı takdirde günde ortalama 426 çocuğun ölüm riski altında olduğunu gösterdi. Rapor, gıda güvensizliğinin bu yıl kıtanın bazı bölgelerinde meydana gelen seller, çekirge sürüleri ve yükselen gıda fiyatları nedeniyle daha da arttığına dikkat çekiyor.

Save the Children, COVID-19’un etkisinin ekonomiyi felce uğratmak ve geçim kaynaklarını yok etmek, gıda ve sağlık hizmetlerini karşılanamaz veya kullanılamaz hale getirmek gibi faktörlere eklendiğini söyledi. Rapora göre, 2030’a kadar Afrika’da 433 milyon insanın yetersiz besleneceği tahmin ediliyor.

Salgının Etkileri

Salgından önce bile, aşırı yetersiz beslenme, doğu ve güney Afrika’da 26 milyondan fazla çocuğun sağlığını, büyümesini ve hatta yaşamını tehdit ediyordu. Rapor ayrıca Batı ve Orta Afrika’da beş yaşın altındaki 15,4 milyon çocuğun şiddetli akut yetersiz beslenme nedeniyle acı çektiğini vurguluyor.

Ian Vale

Save the Children Bölge Direktörü Ian Vale, salgının en yoksul ülkelerde yıkıma yol açtığını belirterek, koronavirüs önlemlerinin geçim kaynaklarını ve mahsul üretimini azalttığını, işleri durma noktasına getirdiğini ve yiyeceklerin giderek daha pahalı hale geldiğini söyledi.

Vale, çocukların hayata tutabilmesi için acilen insani yardım çağrısında bulundu. Dünyanın en yoksul ülkelerindeki çocukları desteklemek adına yapılan çağrıda Save the Children, savunmasız ailelerin yiyecek, nakit, güvenli ve temiz suya erişim ve beslenme hizmetleri için kaynak oluşturulması adına kampanya başlattı. (vaticannews.com)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi