27 Nisan 2024 Cumartesi

Pandemi Sırasında “Müjdecilik Faaliyetleri” Nedeniyle Rus Evanjeliklere Para Cezası Kesildi

Anatoly Chendemerov, Güneydoğu Rusya’daki Volga Federal Bölgesi’nde “Yeniden doğmalısınız!” yazan broşürler dağıttığı için, yaklaşık 80$’a eşdeğer 6.000 ruble para cezasına çarptırıldı.

Sergey Krasnov, Güney’de bir şehir olan Krasnodar’da Hristiyan gazeteleri ve Yeni Antlaşma dağıttığı için, 5.000 ruble para cezasına çarptırıldı.

Güney Koreli Seo Jin Wook, İsa Mesih’in müjdesini konuşmak için Batı Ural Dağları’ndaki Izhevsk’teki bir evde yaklaşık 10 kişiyle bir araya geldi. İnsanlara geri gelip arkadaşlarını getirebileceklerini söyledi. Bu nedenle 30 bin ruble (yaklaşık 400$) para cezasına çarptırıldı ve sınır dışı edildi.

Norveç merkezli bir dini özgürlük haber servisi olan Forum 18’in yeni bir raporuna göre, 2020’nin ilk altı ayında, Rusya’nın müjde karşıtı yasasını ihlal ettikleri için 40’tan fazla kişi cezalandırıldı. Hükümetin pandemi nedeniyle belirlediği karantina ve evde kalma emirleri, izinsiz dini faaliyetlere yönelik, yıllardır devam eden baskıları yavaşlatmadı.

Rusya, 2015 yılında, tüm dini buluşma yerlerinin kaydedilmesi gerektiğini söyleyen bir yasa çıkardı. Bu düzenleme 2016 yılında müjde karşıtı bir yasa ile devam etti. Yasa, yabancı aşırılık yanlılarının ülkede nüfuz sahibi olmasını engelleme amaçlı terörle mücadele yasası olarak etiketlendi. O zamanlar din özgürlüğü uzmanları, yasanın nasıl uygulanacağı ve hangi faaliyetlerin yasaklanacağını tahmin etmenin zor olduğunu söylemişlerdi.

Travis Wussow

Southern Baptist’in Etik ve Dini Özgürlük Komisyonu’ndan Travis Wussow, 2016’da yasa için “Geniş ve belirsiz bir şekilde tanımlanmış” diye yazdı. “Elbette ceza korkusu yaratarak hukukun dilinin ötesinde konuşma ve özgürlüğü belirsiz bir şekilde sınırlamak, bastırmak için denenmiş ve gerçek bir rejim aracıdır.”

Dört yıl sonra, yasanın uygulanması netleşmiştir. Bazen Federal Güvenlik Servisi tarafından desteklenen yerel polis, inançlarını yerine getirdikleri için yılda yaklaşık 100 kişiye para cezası kesti.

Forum 18’e göre, insanların yüzde 7’si farklı inançlara mensuplar ve yaklaşık yüzde 2’si ise çoğunlukla Baptist ve Pentekostal olan Protestanlar. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi