26 Nisan 2024 Cuma

Binlerce Mahkûma, Tanrı Sözü Tanıtılıyor

Bir hapishane hizmeti; vaazlara, ibadetlere, ibadet müziğine ve daha fazlasına erişim sağlayan mobil uygulama aracılığıyla mahkûmların İsa Mesih’i tanımasına yardımcı oluyor.

God Behind Bars (Parmaklıklar Ardındaki Tanrı) kuruluşu, mahkûmların cezaevlerindeki süreçte ve serbest bırakıldıktan sonra imanlarını inşa ederek eski yaşamlarına kavuşmaları için çalışıyor. Müjdeleme kuruluşu, Hristiyan içerik uygulaması olan Pando’yu yarattı. Uygulama, mahkûmların ve ailelerinin aynı materyali izleyebilmeleri için Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

God Behind Bars İnovasyon Direktörü Isaac Holt, uygulamanın her hafta yeni içerik ekleyen 70 kiliseyle büyüdüğünü söyledi. Holt, ‘‘Daha fazla hapishaneye girmeyi hayal ettik. Daha büyük bir etki yaratmak istedik, ancak onlara ulaşmak oldukça zor. Çalışmamız yaklaşık bir buçuk yıl sürdü’’ dedi. Holt, internete erişimin hizmetteki en büyük zorluk olduğunu söyledi.

God Behind Bars, cezaevlerine tablet tedarik eden şirketlerle ortak çalışıyor. Öte yandan mahkûmların Pando’yu kullanması ücretsiz. Holt, ‘‘Ülke genelinde kullanılan bir milyon tablet var ve Pando uygulaması şu anda bunların 180bin’inde mevcut. Uygulama için bağış topluyoruz. Çünkü mahkûmlardan ücret almak istemiyoruz. Sadece her mahkûmun sevindirici haberi deneyimlemesini ve İsa’nın adını duymasını istiyoruz’’ dedi.

Holt, Pando’nun hapishanelerdeki tek ücretsiz uygulama olduğunu söyledi. Müjdeleme hizmeti, hapishanelerin içine uydu yerleşkesi kurmak için ülke çapındaki yerel kiliselerle işbirliği yapıyor. Holt, ‘‘Pando, toplam 26 eyalette 250’den fazla hapishanede kullanılıyor. Önümüzdeki 12 ay içinde 22 yeni lokasyonla birlikte 53. kilise lokasyonumuzu parmaklıklar ardında başlattık. Uygulamadaki her kilise, mahkûmlardan ayda yaklaşık 100 mektup alıyor. Bu uygulama aracılığıyla İsa’yı kabul edebilirler’’ dedi. Holt, ayrıca 70 bin mahkûmun iman ettiğini açıkladı. 

Pando ayrıca mahkûmların The Chosen dizisinin serilerini izlemelerine ve Kutsal Kitabı daha anlaşılır hale getiren Bible Project uygulamasını kullanmalarına izin vermektedir. Holt, The Chosen’ı izleyen bir mahkûm hakkında paylaşımda bulundu. Holt, adamın İsa Mesih’i Rab ve Kurtarıcı olarak kabul ettiğini ve kiliseye gelmeye başladığını söyledi. Başka bir mahkûm hakkında konuşan Holt, ‘‘Elevation Kilisesi’nden vaaz dinliyordu. Cezaevinden çıktığında ‘O kiliseye gitmem gerekiyor’ dedi. Kilisede tanıştığı ilk kişi, aynı zamanda hapishanede gardiyan olan bir gönüllüydü’’ dedi. Eski mahkûmun kendisine iş imkânı sağlayan bir kilise gönüllüsüyle tanıştırıldığını söyleyen Holt, ‘‘Bu kişi İsa Mesih’i kabul etti ve birkaç hafta sonra vaftiz oldu’’ dedi.

God Behind Bars, mahkûmları en sevdikleri ilahileri söylerken kayda alıyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Ayrıca sonbaharda 100 mahkûmu çocuklarıyla bir araya getirmeyi umdukları bir etkinlik üzerinde çalışıyorlar. (CBN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi