28 Nisan 2024 Pazar

Çin’de 10 Emir’in 1’inci Buyruğu Kaldırıldı

Çinli yetkililer, Henan eyaletindeki bir kiliseyi, kendilerine hakaret olarak saydıklarından dolayı Tanrı tarafından Musa’ya verilen on emrin ilk buyruğundan vazgeçirmeye zorladı.  

Çin’deki dini özgürlük ihlallerini yakından takip eden Bitter Winter dergisi, söz konusu olayın Henan eyaletinin Luoning ilçesinde bulunan Three-Self Kilisesi’ne gelen yaklaşık 30 yetkilinin denetleme için kiliseye geldiklerinde olduğunu belirtti.

Yetkililerin kiliseye girdiklerinde, duvarda asılı 10 emri gördükleri ve ardından Tevrat’ın Mısır’dan Çıkış bölümünde yer alan 10 emirin ilk buyruğu olan “Seni Mısır’dan, köle olduğun ülkeden çıkaran Tanrın RAB benim. Benden başka tanrın olmayacak” ayetlerinin kendi yönetim biçimlerine uygun olmadığını vurgulayarak kaldırılması gerektiğini söyledikleri belirtildi.

Denetleme için gelen yetkililerden biri, 10 emrin birinci buyruğunun kaldırılma kararını kendilerinin değil, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in verdiğini söylese de kilise üyeleri, bu olayı kendilerine söylenen bir hakaret olarak kabul ettiklerini ve Tanrı’nın sözlerini değiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kilise denetimine gelen görevlilerden biri, “Yetkililere karşı gelip onlarla aynı fikirde olmayan biri, ülkeye karşı gelmiş sayılır. Bu ulusal bir politikadır. Durumu net bir şekilde anlamış olmalısınız. Hükümete karşı gelmeyin” açıklamasında bulundu.

Kilise halkı hükümet yetkililerinin kararına şiddetle karşı olsalar da o gün On Emir’in bulunduğu görseli kaldırmak zorunda kaldılar.

2018 yılının Şubat ayında Çin’de yapılan yeni dini düzenlemelerin ardından; çok sayıda hükümet çalışanı kiliseleri kapatma yetkisine sahip olurken vaaz sırasında yapılan baskınlar sonucu Hristiyanların tutuklanması ve hatta Kutsal Kitap’ı ülkenin kurallarına göre yeniden düzenleyip yazılması gibi olaylar yaşanmaya başladı.(CNLNews/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi