29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa, “Dua için Tıkla” Telefon Uygulamasıyla Herkese Sesleniyor

Papa Françesko bu Pazar günü “Dua için Tıkla” isimli yeni bir dijital uygulamayı duyurdu. Uygulama sayesinde Katolikler birbiriyle bir dua ağı kurmuş olacaklar.

Papa kendisinin de iPad üzerinden kullandığı uyguladığı yeni uygulama için 20 Ocak’ı işaret etti ve özellikle genç Katolikleri uygulamayı akıllı telefonlarına indirmeleri ve “Esenlik Rozaryosu” duasına katılmaları yönünde teşvik etti.

“Dua için Tıkla” uygulaması hem dua isteklerinin iletilmesi hem de diğer kişilerin dua isteklerinin görülebilmesi gibi özellikleri 6 dilde kullanıcılarına sunuyor. Dua isteği paylaşıldıktan sonra tıklamalara göre kaç kişinin dua ettiğini ve isteğinizi takip ettiğini görebiliyorsunuz. 

iOS ve Android üzerinden kullanılabilen uygulama ayrıca Papa’nın aylık dua talepleri, rozaryonun gizemleri, sabah, öğle ve akşam duaları gibi sekmeleri içeriyor. Bu sekmeler üzerinden kişi adım adım işaretleme yaparak ne kadar dua ettiğini ve başkalarının da etkileşimini görebiliyor.

Bu ayın ana dua konusu ise “Gençler için dua ve bir örnek olarak Meryem Ana”. Son yönettiği ayinde Papa Françesko’da, Meryem Ana’nın özellikle Kana’daki düğün sırasında nasıl bir örnek çizdiğine dikkat çekmişti.

Papa, “Meryem’e bakalım: O’nun hizmetkarlara sarfettiği sözler Kana’daki düğünü ortak çerçevesini taçlandırıyor. ‘Size ne söylüyorsa öyle yapın’ sözleriyle Meryem’in verdiği örneği anlattı. Papa ayrıca, ‘bu sözler annemizin bizlere bıraktığı değerli bir mirastır’ dedi. 

Papa şöyle devam etti: “Rabbimize hizmet etmek demek O’nun sözlerini dinlemek ve uygulamaktır. Bu İsa’nın annesinin basit ve temel tavsiyesidir ve Hristiyan yaşamının programı olmalıdır

Papa Françesko açıklamasında; “İsa’nın toplumsal yaşama bir düğünde başlaması tesadüfi değildir. Çünkü Tanrı Mesih İsa’da insanlıkla evlenmiştir” dedi.

İsa Mesih’in suyu şaraba çevirmesinin de sembolik bir anlamı olduğunu ifade eden Papa, “Su yaşam için zorunludur, ancak şarap ziyafetin bereketini ve bir kutlamanın sevincini gösterir” dedi. Papa Françesko ayrıca, “Nasıl çözeceğimizi bilmediğimiz sorunlar ortaya çıktığında, sık sık endişe ve sıkıntı hissettiğimizde, neşe duymadığımız zamanlarda, Meryem Ana’ya gidip, “Şarabımız yok. Şarap bitti: nasıl olduğuma bak, kalbime bak, ruhuma bak deriz. O’na söyleriz ve O da İsa’ya dönüp; ‘şuna bak, şuna bak! şarapları yok’ der. Sonrasında tekrar bize döner ve ‘size ne söylüyorsa onu yapın’ der” dedi.(CNA)

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Burkina Faso’da Kaçırılan Kateşist Öldürüldü

Katolik yardım grubu Aid to the Church in Need (ACN), Burkina Faso'da kaçırılan kateşistin öldürülmesini kınadı.  ACN, kateşist...

Papa Françesko: ‘‘İyi Çoban İsa, Kaybolanları Bulana Kadar Arar’’

İsa Mesih'in İyi Çoban olduğunu hatırlatan Papa Françesko, bunun fedakâr sevgisiyle ilişkili olan bir rol olduğunu söyledi. Paskalya'nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi