27 Nisan 2024 Cumartesi

Çinli Kitapçı, Hristiyan İçerikli Kitap Sattığı İçin Hapse Mahkum Edildi

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), online kitapevi sahibi olan Chen Yu’nun 27 Eylül’de yasadışı ticari faaliyette bulunmakla suçlandığını öğrendi. Chen, yedi yıl hapis cezasına ve 200.000 Çin Yuanı (29.450 ABD doları) para cezasına çarptırıldı.

Çin Hristiyan Doğruluğu Kardeşliği’nden, Peder Francis Liu’nun paylaştığı Linhai Şehri Halk Mahkemesi’nden alınan belgeye göre, yedi yıl hapis ve para cezasına çarptırılan Chen’in cep telefonuna da el konulacak ve kitapevindeki 12.864 Hristiyan eser Linhai Şehri Kamu Güvenliği Bürosu tarafından imha edilecek.

1 Eylül 2019’da Zhejiang eyaletinin Taizhou şehrinde online kitapevi işleten Chan, Tayvan, ABD ve diğer ülkelerden ithal edilen onaylanmamış dini yayınlar sattığı gerekçesiyle tutuklandı. Polis, ülke çapında soruşturma başlattı ve satın alınan kitaplara el koydu. 6 Kasım 2019’da ICC, yerel yetkililer tarafından rahatsız edilen birçok Wheat Bookstore müşterisinin hesabını yayınladı. China Aid’e göre, Çin hükümeti soruşturma fırsatını ‘yasadışı dini faaliyetleri’ aramak için kullanıyordu.

Guangdong eyaletindeki Shenzhen şehrinden ev kilisesi pastörü Bitter Winter’a, ‘‘Hükümet Hristiyan kitapları satın alanların rejimleri için ne kadar tehlikeli olduğunu belirlemek için araştırma yapıyor. Komünist Parti çok fazla utanç verici işler yaptı ve insanları baskı altında tutmaya devam ediyor’’ dedi.

ICC’nin Güneydoğu Asya Bölge Müdürü Gino Goh ise, ‘‘Chen Yu’nun cezası, Çin hükümetinin dini kaynaklı her şeyden korktuğunu gösteriyor. Dini unsur içeren her şey Çin Komünist Partisi tarafından hoş karşılanmıyor’’ ifadelerinde bulundu.

Early Rain Covenant Kilisesi pastörü Wang Yi ve Chen Yu gibi Hristiyanların aynı suçlama altında orantısız şekilde cezalandırılması, Hristiyanlara yönelik baskıların artacağını gösteriyor. Uluslararası toplum, Pekin’deki zulme karşı koymaya devam etmeli. (persecution.org)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi