19 Mart 2024 Salı

Çocuklar Salgının Sona Ermesi İçin Dua Etti

Papa Françesko’nun desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki çocuklar Pazar günü koronavirüs salgınının sona ermesi için dua etti.

18 Ekim Pazar günü Papalık Vakfı, Aid to the Church in Need (ACN), dünya çapında ‘Tesbih Duası Eden 1 Milyon Çocuk’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. On altıncı yılını dolduran etkinlik, çocukları COVID-19 salgınının sona ermesi için dua etmeye çağırdı.

Geçen Pazar, Aziz Petrus Meydanı’ndaki Angelus kutsaması sırasında Papa Françesko bu girişime destek vererek, ‘‘Özellikle salgının neden olduğu bu zor durum için, dünyanın dört bir yanındaki çocukların dua edecek olduğu bu güzel girişimi teşvik ediyorum’’ dedi.

Etkinliğin Başlangıcı

‘Tesbih Duası Eden 1 Milyon Çocuk’ etkinliği, 2005 yılında Venezuela’nın başkenti Caracas’ta bir grup çocuğun barış için tesbih duası etmesiyle başladı. Üç yıl sonra ACN, dua etkinliğine dâhil oldu ve 2018’de organizasyonu devraldı. Dua etkinliği bu yıl 80 ülkeden ve tüm kıtalardan çocukların katılımıyla gerçekleşti.

Koronavirüs ve Dua

Etkinlik hakkında konuşan ACN Basın ve Enformasyon Başkanı John Pontifex, duanın özellikle bu zaman için gerekli olduğunu vurgulayarak, ‘‘Hastalık ve ekonomik krizle mücadele edenlerin çığlıklarını Tanrı duyacak ve bu salgın dönemini sona erdirecek’’ duasının edildiğini söyledi.

ACN, salgının devam ettiği birçok ülkede proje ortaklarıyla beraber çalışmaya devam ederken, Pontifex özellikle Pakistan, Irak ve Suriye gibi ülkelerin ağır darbe aldığını belirtti. Pontifex, tıbbi malzeme ihtiyacının fazla olduğunu ve insanların ekonomik sıkıntılar çektiğini söyledi.

Pakistan’daki durumun özellikle çoğu günlük ücretle çalışan Hristiyan işçiler için zor olduğunu belirten Pontifex, ‘‘En zor ve en az maaşlı işlere sahipler. Gitmelerine izin verildi ve gerçekten mücadele ediyorlar’’ dedi.

Bu yıl salgının ortaya çıkışıyla birlikte Tanrı’ya güvenmek için gerçek bir çağrı alındığını belirten Pontifex, ‘‘Tesbih duası, Tanrı’ya güvenme ve Meryem Ana’nın şefaatine açık olduğunu kabul etme kararlılığını gösteriyor’’ dedi.

Papa Françesko’nun Desteği

Pontifex, Papa Françesko’nun ‘güzel bir girişim’ olarak desteklediği dua etkinliğine özellikle gençleri katılmaya davet etti ve salgının neden olduğu bu zor zamanda dua etmenin önemine dikkat çekti. (vaticannews)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi