26 Nisan 2024 Cuma

Koloradolu Pastör, Oğlu Tarafından Vuruldu

Kolorado – Pueblo’da bulunan Lord’s Vineyard Fellowship Kilisesi’nin cemaati, oğlu tarafından öldürülen pastörlerinin yasını tutuyor.

Pastör Cecilia ‘Roman’ Ortiz

52 yaşındaki Pastör Cecilia ‘Roman’ Ortiz, oğlu Malachi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Failin annesi ve hayatını kaybeden pastörün eşi olan Roseen Ortiz, oğlunun alkol bağımlısı olduğunu ve olay sırasında sarhoş olmasından dolayı, ne yaptığının farkında olmadığını söyledi.

Ortiz, ‘‘Oğlum çok sarhoştu. Silahı nasıl temin ettiğini bilmiyorum. Mutfaktaydım ve patlama sesi duydum. Oturma odasına koştuğumda silah ikisinin arasındaydı. Silahı aralarından alabildim ve ardından eşim yere yığıldı’’ dedi.

Roseen Ortiz, derhal güvenlik güçlerini aradığını söyledi. ‘‘911’i aradım. 5 kez sesli mesaj bıraktım. Paniklemeye başlamıştım ve kimi arayacağımı bilmiyordum. Kızımı aradığımı sanıyorum ama 911 beni geri aradı. Sağlık personelleri eve vardığında eşim hala nefes alıyordu ve yaşam mücadelesi veriyordu’’ ifadelerini kullandı.

Acılı eş, ‘‘Eğer Roman cennetten konuşabilseydi, Malachi’yi affettiğini söylerdi’’ dedi.

Ortiz, eşinin birçok kişi tarafından sevildiğine de değindi. ‘‘Onsuz yaşamak çok zor olacak. Onun gidişi hepimizi yıktı. Gecenin 2’sinde uyanıp, canınız dondurma isteseydi kalkıp almaya giderdi. Böyle biriydi’’ diyerek acısını dile getirdi.

Ortiz, oğlunun bu olaydan sonra çok zor zamanlar geçirdiğini belirterek, ‘‘Oğlum, babasına hayrandı. Şimdi bu olayla mücadele ediyor. Kız kardeşlerinden ve yeğenlerinden af diledi. Aile ve kilise üyelerine üzgün olduğunu söyledi’’ açıklamasında bulundu.

Kilisesi Facebook sayfasında, ‘‘Sevgili pastörümüzün trajik bir kazada hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgünüz. Aileyle beraber olmak ve dua etmek isteyen herkesi kiliseye davet ediyoruz’’ açıklaması yer aldı.

Edinilen bilgilere göre, Pastör Ortiz 20 yıldan fazla bir süredir hizmet ediyordu.

Cinayet zanlısı Malachi, yakın zamanda yargı önüne çıkacak. (christianpost.com)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi