26 Nisan 2024 Cuma

Çöplükte Tanrı Sevgisi

Luiza *(21), annesi ve kızkardeşleri ile birlikte, Brezilya’nın Pasto kenti çöplüğünde saatlerce kan ter içinde çalışıyorlar. Sürekli olarak diğer toplayıcılarla rekabet ederek satılabilecek eşyaları çöplerden bulup çıkarmalarına rağmen iki haftalık toplam gelirleri 135 TL’nin altında.

Luiza, annesininde 56 yaşında sağlık durumu çokta iyi olmayan bir dul olduğuna, “Herkesin çöpteki giyilecek giysileri ve satılacak şeyleri alarak çalıştıklarına; ancak annesinin herkesten fazla çalıştığına hatta tüm gününü orada geçirdiğine dikkat çekti.”

Luiza, tüm bu zorluklara rağmen ailesi ve komşularının iyi bir geleceğe sahip olacağı konusunda umutla dua ettiğine şu sözlerinde yer verdi, “Ben hep Tanrı’ya dua ettim,” diye paylaşıyor. ‘Yaşadığım mahallede  O’ndan iyi şeyler istedim. Buradaki hayat çok zor, ama ben bu mahallenin Tanrı’nın sevgisini bir şekilde duyabilmesi için dua ettim. ”

Tanrı’dan Bir cevap

Patos’daki Evanjelist Hareketi (ACEV Social) ile Tearfund(Hristiyan yardım kuruluşu) işbirliği, Flor do Sertão Projesi ile sonuçlandı. Proje, yoksullukla mücadele ve yaşam kalitesini yükseltmek için Luiza’nın ailesi gibi ailelerin haklarını korumayı amaçlıyor.

Luiza’nın ailesi ve diğer aileler, haftalık toplantılara ve el işleri kurslarına katılarak ürünleri satıyor hem aile gelirleri iyileşiyor hem de aktif bir şekilde projeye katılım sağlıyorlar. Proje kapsamında çocuklarda unutulmadı ve projeye katılım gösteren gönüllü bir psikolog, Luiza’nın kardeşlerinden öğrenme güçlüğü çeken bir tanesi için yardımcı oldu.

Luiza, projeye katılımı sırasında kendi toplumu adına sağlanabilecek imkânlar hakkında coşkusunu şu sözlerle dile getirdi, “Bu projeye katılabilmemiz sayesinde bazı şeyler değişti…” “Tanrı’nın sevgisini görebiliyorum ve bu mahallenin de gördüğünü biliyorum. Tanrı bu kursa gelen kadınlara dokunsun ve onlar da kendilerini İsa’ya adasınlar.”

Genişleyen ufuklar

Parasal imkansızlıklarına rağmen, Tanrı tarafından Luiza için açılan başka kapılar da var. Teyzesinin aracılığıyla okul ücretinde yapılan bir indirim sayesinde yerel bir hemşirelik okuluna kayıt yaptırabildi. Öğretmenlerinden biri, ihtiyaç duyduğu materyalleri alamadığını fark ederek ona bir laboratuvar önlüğü ve stetoskop verdi.

Luiza ve kız kardeşleri aynı zamanda Flor do Sertão Projesi’yle ve diğerleriyle birlikte yerel kiliseleri için de aktif olarak çalışıyorlar ve toplumlarında anlamlı değişiklikler yapmak istiyorlar – Tanrı’nın sevgisi insanlara her seviyede ulaştığı için, hayatlarında ve davranışlarında değişim yapmak istiyorlar.

* İsim kimliği korumak amacıyla değiştirilmiştir.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi