27 Nisan 2024 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Gotik Katedrali, Hastaneye Dönüştürüldü

Saint John the Divine Katedrali tek gecede KOVID-19 hastalarının tedavi görebileceği bir saha hastanesine dönüştürüldü. 

Net uzunluğu 183 metre, çatı yüksekliği 54 metre, toplam alanı ise 11.200 metrekare olan Manhattan’daki Saint John the Divine Katedrali, dünyanın en büyük Gotik Katedrali ve altıncı en büyük Kilisesi olarak kabul ediliyor.

Katedral, geniş alan kapasitesi sayesinde defalarca çeşitli etkinlik ve sergiye ev sahipliği yaptı. 

Bugünlerde, ABD’deki koronavirüs salgınının merkezi olan New York şehri ile bağlantılı olarak, yetkililer katedrali minimum 400 hastanın tedavi görebileceği bir saha hastanesi olarak kullanılmasına karar verdi. 

Saint John the Divine Katedrali’nin Başrahibi Episkopos III. Clifton Daniel: “9 tıbbi ısı kontrollü çadırın kurulabilmesi için merkez nefte bulunan tüm banklar kaldırıldı” açıklamasında bulundu. 

Spiral merdivenler ile ulaşılan katedralin kriptosu ise doktorların dinlenme odası olarak kullanılıyor.

Episkopos III. Clifton Daniel, New York Episkoposluğunun merkezi olan Saint John the Divine Katedrali’nin tarihte ilk kez bir saha hastanesi olarak görev yaptığını açıkladı.

Episkopos III. Clifton Daniel: “Koronavirüs salgınına benzer en son olay 1918 yılında İspanyol gribi salgını yaşandığında görülmüştü fakat o zaman dünya bambaşka bir durumdaydı ve Katedralin bir hastane olarak hizmet vermesine gerek kalmamıştı. Tarihe baktığımızda birçok katedralin veba hastalarının sığındığı ve tedavi gördüğü merkezler olarak kullanıldığını görürüz. Bu durum katedraller tarihi için ilk olmasa da Saint John the Divine Katedrali için bir ilk oldu” dedi.

İlk hastalar geçtiğimiz hafta içerisinde katedral çadırlarına getirilmeye başlandı. Koronavirüs hastalarına, en yakın konumda bulunan Mount Sinai Morningside Hastanesi’nden doktorlar hizmet edecek. 

Katedralin bir saha hastanesine dönüştürme çalışmalarını Hristiyan organizasyonu Samaritan’s Purse üstlendi. Samaritan’s Purse en son New York Central Park’ta bir saha Hastanesi kurmuştu. 

New York, Amsterdam bulvarı üzerindeki dünyanın en büyük Anglikan Katedrali olan Saint John the Divine Katedralinin inşaatı 1892 yılında başlanmış, 1999 yılından günümüze kadar ise finansman eksikliği nedeniyle tamamlanamamıştı: şu an katedral inşaatının yaklaşık 2/3’ü bitmiş durumda. Katedral halk arasında ”Bitmemiş Aziz John” olarak da adlandırılmaktadır. (dailymail.co.uk/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi