26 Nisan 2024 Cuma

Ekümenik Patrikhane’de Litürjik Takvimin Başlangıcı Ayininde 4 Peder Atandı

Ekümenik Patrik Bartholomeos, 31 Ağustos Pazartesi günü St. George Katedrali’nde (Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi) Ortodoks Kilisesi’nin litürjik takviminin başlamasına özel yapılan ayine, dört pederin de dâhil edildiği Patriklik ve Sinodal Yasaları’nın imza törenine başkanlık etti.

Kutsal Meclis Baş Sekreteri Archimandrite Ioakeim tarafından Aynoroz Babalarından keşiş Daniel Katounakiotis, keşiş Iosif Isichastis, keşiş Efraim Katounakiotis ile Edessa ve Pella Metropoliti Kallinikos’a Patriklik ve Sinodal Yasaları okundu ve Ekümenik Patrik ile Sinod Meclisi üyeleri tarafından imzalandı.

Liturjik Yıl Başladı

Ekümenik Patrik, Patrikhane’de düzenlenen Kutsal Ayin sırasında çok sayıda Başrahip ile birlikte görev aldı. Kutsal Ayin sırasında Anthidona Başepiskoposu Nektarios, İstanbul Kutsal Mezar Delegesi, din adamları, Kutsal Kilise Yüksek Yetkilileri ve diğerleri hazır bulundu. Patrik Hazretleri, yeni Litürjik yıl için dileklerini ve Yasası’nı okudu. Patriğin, Görkemli Kilise’nin kanunları ile ilgili metni imzalamasının ardından görevli tüm episkoposlar da sırayla imzaladı.

Ekümenik Patrik, mesajında doğal çevrenin insanlık tarihinde her zamankinden daha fazla tehdit altında olduğuna işaret etti.

Patrik Bartholomeos, ortak yararın ve doğal çevrenin korunmasının yeryüzündeki tüm sakinlerin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Ekümenik Patrik ayrıca ekolojik sonuçları hesaba katmadan ekonomik kararlar vermenin düşünülmez olduğuna ve insanlığın geleceğinin homoekonomikus* olmadığına değindi.

Ekümenik Patrik mesajında, Ekümenik Patrikhane’nin çevre faaliyetlerinin kilise bilincinin bir parçası olduğuna işaret etti. Sonuç olarak, Ortodoks Kilisesi’nin genç erkekleri ve kadınları sadık Hristiyanlar ve modern insanlar olarak yaşamanın önemini anlamaya çağırdı. Çünkü İsa Mesih’e iman, en büyük zorluklar karşısında bile insanı güçlendirmektedir.

Ekümenik Patrik, cumartesi öğleden sonra Litürjik Bayram arifesinde Balıklı Meryem Ana Rum Ortodoks Manastırı’nda (Theotos tes Peges) düzenlenen akşamüstü ayinine din adamlarının ve inanlıların katılımıyla riyaset etti. (Orthodoxtimes)

Homoekonomikus; Ekonomik insan, kişisel çıkarlarının peşinden koşan ,rasyonel insan olarak tanımlanır.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi