26 Nisan 2024 Cuma

Eritre’de 600’den Fazla Hristiyan Tutuklu Durumda

Afrika’nın küçük ülkesi Eritre’de Hristiyanlara uygulanan zulüm dikkat çekmiyor, ancak dünyanın en ağır zulümleri bu ülkede uygulanıyor. Afrika kıtasının Kuzey Koresi olarak tanımlanan Eritre’de sadece İsa Mesih’e olan bağlılıkları nedeniyle yüzlerce Hristiyan cezaevinde tutuluyor.

‘Şehitlerin Sesi’ adlı misyon kuruluşundan Todd Nettleton, Eritre’de en az 600 Hristiyan tutuklunun bulunduğunu söyledi. Daha şok edici olan açıklama ise, tutuklu olanların hangi iddiayla suçlandığı bilinmiyor, açılan bir dava yok ve avukat talep etme haklarından yoksunlar. Kısacası hepsi hapishane sisteminde kayboldu.

Nettleton, yakın zamanda Faithwire’a katıldı ve hapishanede çok sayıda Hristiyanın tutulmasına rağmen, bazı iyi haberleri paylaştı. Nettleton, ‘‘Yakın tarihte iki Hristiyan mahkûmun serbest bırakıldığını ve evine gitmesine izin verildiğini öğrendik’’ dedi. Ancak serbest bırakılan mahkûmlardan birinin yeniden tutuklanmamak için saklanmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Nettleton, Eritre hapishanelerinde adaleti bekleyen ve 6,000 günden fazla süredir hücrede tutulan Hristiyanların olduğunu bildirdi.

Eritre’de tutuklu olan mahkûmları teşvik etmek isteyenler PrisonerAlert.com adresine girebilirler. Site, hapishaneye gönderilen mektupları tercüme etmektedir. Mektupların mahkûmların eline ulaşacağının garantisi yok, ancak mektupları kontrol amaçlı okuyan gardiyanlar dünyanın kendilerini izlediklerini hissederek, mahkûmların hayatını kaybetmesi durumunda karşılaşacakları tepkiden korkuyorlar.

Teşvik mektubunun yanı sıra, ağır zulümlere maruz kalan herkes için dua etmeye devam edin. (CBN News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi