26 Nisan 2024 Cuma

Maoistler Tarafından Saldırıya Uğrayan Pastör, Hayatını Kaybetti

Hindistan’ın Maharashtra eyaletinde Maoistler tarafından saldırıya uğrayan pastör hayatını kaybetti. Pastör, Güney Asya ülkesinde inancı nedeniyle hayatını kaybeden dördüncü Hristiyan oldu.

Morning Star News, Pastör Munshi Devu Tado’nun Bhatpar köyünde yaklaşık 15 ailenin katıldığı ibadet hizmetine öncülük ettiği sırada, silahlı altı kişi tarafından kaçırıldığını bildirdi.

Pastörün eşi Jaini Munshi Tado, Morning Star News’e verdiği demeçte, ‘‘İlk başta onunla el sıkıştılar, ardından ellerinden tutup iple bağladılar ve götürdüler. Ben, kayınpederim ve kayınbiraderim peşinden gittik. Saldırganlar sadece konuşmak istediklerini ve endişelenmemiz gereken bir durum olmadığını söyledi. Beş ila yedi dakika içinde silah sesi duyduk. Eşimin vurulduğunu gördük, Maoistler ise gitmişti. Acı içinde ağladım, eşim hayatını kaybetmişti’’ ifadelerinde bulundu.

Hayatını kaybeden pastör Tado, 6,5,4 ve 1 yaşlarında dört çocuğunu geride bıraktı.

Pastörün eşi, kendilerinin de bir zamanlar Maoist olduğunu söyledi. Geçmişte Komünist ayaklanmaya katılan çift 18 ay tutuklu kaldı. Ardından Komünist partiyle yollarını ayıran çift, köylerine döndü ve bir süreliğine kimse tarafından rahatsız edilmedi.

Kaynaklar, köylülerin Hristiyanların sayısının artması ve yerli kabile dinlerinden Hristiyanlığa geçişlerin olması nedeniyle rahatsız olduğunu bildirdi. Pastörün katilleri ise, muhbir olduğu nedeniyle öldürüldüğü izlenimi vermeye çalıştı. Eşi, pastörün cebine polis muhbiri olması nedeniyle büyük miktarda para kazandığını açıklayan bir not bırakıldığını söyledi.

Tado’nun yakın akrabası olan pastör Vijay Kumar Vachami, güvenlik güçlerinin Tado’nun muhbir olmadığını doğruladığını söyledi.

Yetkililer, saldırganları adalete teslim etmek için soruşturmayı sürdürüyor. Vachami, Tado ve eşinin yedi yıl önce İsa Mesih’e iman ettiğini ve inançları nedeniyle sürekli zulme maruz kaldıklarını belirtti. Vachami, ‘‘Her yönden zulüm gördüler. Bir gün köylüler tarafından evlerine saldırıldı ve yıkıldı. Köyden ayrılmaları gerektiği, aksi takdirde ölecekleri söylendi. Tado’nun oldukça sade bir hayatı vardı ve Tanrı’nın sadık bir hizmetkârıydı. Lütfen geride kalan ailesi için dua edin’’ sözleriyle duygularını ifade etti. (cbnnews)

Maoizm; Mao Zedong tarafından ortaya atılan Marksist-Leninist ideolojisi, politik, askeri stratejileri ve politikalarıyla birlikte bugün Maoizm olarak bilinir. Hindistan Komünist Partisi ise, Hindistan hükümetini halk ayaklanmasıyla devirmeyi amaçlayan bir Maocu partidir.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi