26 Nisan 2024 Cuma

Florida ”Bir Dakikalık Sessizlik” Yasasını Resmi Olarak Kabul Etti

ABD Florida’daki okullarda öğrencilerin ders öncesi dua etmesine fırsat tanıyacak olan “Bir dakikalık sessizlik” uygulamasının yasa tasarısı resmi olarak kabul edildi.

Florida Valisi Ron Desantis pazartesi günü, Sunshine State’deki okullarda ders öncesi her öğrencinin kendisine uygun olduğu şekilde dua etmesine fırsat tanıyan bir dakikalık sessizlik uygulamasının yasa tasarısını resmi olarak imzalayarak Eylül ayından itibaren uygulamaya başlanacağını duyurdu.

Desantis, yasayı imzalamadan önce: “Atalarımız hep Tanrı’nın devlet kurumlarından çıkarıldığı zaman başarı elde edilemeyeceğine inandılar” açıklamasında bulundu.

Florida, Temmuz ayında resmi olarak kabul edilen yasa sayesinde ABD’deki ders öncesi “bir dakikalık sessizlik” uygulamasını kabul eden 15 eyaletten biri oldu.

Florida Valisi aynı gün içerisinde, Hatzalah adlı bir Yahudi ulaşım servisi dahil olmak üzere farklı dini gönüllü ambulans hizmetlerinin de çalışmasına izin veren bir yasa daha imzaladı. Böylece valilik Florida’daki İsrail ve Yahudi topluluğunu destekleyen bir girişimde bulunulmuş oldu.

Ron Desantis: “Eyaletimizdeki her aile, çocuklarını okula gönderirken onların güvende olduğunu ve dini inançlarını koruyabileceklerini bilmeliler. Florida’daki din özgürlüğünü koruyup, Yahudi topluluğunu destekleyen bu yasaları imzalamaktan gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.

Florida’nın bazı okulunda ders öncesi bir dakikalık sessizlik uygulaması zaten uygulanıyor olsa da önümüzdeki öğretim yılı Eylül ayından itibaren her okulda zorunlu hale gelecek.

Yeni yasaya göre, devlet okullarındaki öğretmenlerin her sabah bir ila iki dakika ”sessizlik anı” için ayırmasını şart koşuyor.

Richard Corcoran

Florida eğitim bakanı Richard Corcoran, ”bir dakikalık sessizlik” uygulamasının zihinsel gelişim sorunu yaşayan çocuklar için olumlu etkileri olabileceğini ve ebeveynlere bu süreyi en iyi nasıl kullanacakları konusunda çocuklarıyla sohbet etme fırsatı tanıyacağını anlattı.

Fakat, ”bir dakikalık sessizlik” yasasına karşı çıkan milletvekilleri de oldu.

Amerikan Ateistleri Örgütü’nden Devon Graham, medya üzerinde: “Söz konusu yasa sınıflarda toplu bir din dalgası oluşturacak, bu yüzden zorunlu hale getirilmesi çok yanlış” açıklamasında bulundu.

83 yaşındaki Florida Kilisesi üyesi Ivan Gluck, yasanın Tanrı’nın okul sistemine dönüşü olduğuna inanıyor. Ivan Gluck: “Dini olmayan bir toplumda insanlığın sona ereceği fikrindeyim” dedi.

Söz konusu yasa daha önce Donald Trump tarafından önerilmişti. (O.D/cnl.news)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi