26 Nisan 2024 Cuma

Grammy Ödülü Kazanan Hristiyan Sanatçılar

Geçen hafta yapılan Grammy ödül töreninde kazananlar arasında kilise korolarının başında aktif olarak hizmet veren ünlü Hristiyan müzisyenler de vardı. Toby Mac, Israel Houghton, Kirk Franklin gibi ünlü sanatçılar müziğin ‘Oscar’ ödülünü kazandılar.

‘En iyi Çağdaş Hristiyan Müzik’ kategorisinde,Chris Tomlin, ‘Love Ran Red’ şarkısı ile, Matt Maher, ‘Saints and Sinners’ şarkısı, Lauren Daigle ‘How Can It Be’ ve Jason Crabb ‘Whatever the Road’ şarkısı ile, aday gösterildi. Ancak Gospel müziğin öncüsü olan TobyMac, ‘This is Not a Test’ (Bu bir sınav değildir) albümü ile ödül sahibi oldu. Bu Toby Mac’in ilk ‘Grammy’ ödülü değil. 2009 yılında Gospel tarzında, en iyi Rock albümü için ödül aldı.

Törenden sonra, kendi Facebook sayfasında yazan TobyMac, “Bu proje de benimle birlikte çalışan herkese minnettarım. Tüm yücelik Rab’bin olsun.” diyerek mutluluğunu sevenleriyle paylaştı.

Kazananlar listesinde yer alan , ‘En iyi Gospel Albümü’ kategorisinde ödül kazanan, Amerikalı Hristiyan müzisyen ve ilahi söz yazarı, Israel Houghton oldu.

Sekiz kez Grammy ödülünü kazanan Kirk Franklin ise, ‘Wanna Be Happy?’ (Mutlu olmak ister misin?) parçası ile, ‘En iyi Hristiyan Performans’ dalında ödül aldı.

Son olarak, Hristiyan kategorilerde kazananlar arasında, The Fairfield Four adlı bir grup, ‘Still Rockin’ My Soul’ albümü ile, ‘En İyi Halk Gospel Albümü’ kategorisinde ödül aldı. (AI)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi