27 Nisan 2024 Cumartesi

Guatemala – Yetersiz Beslenme Çocukları Olumsuz Etkiliyor!

Guetemala’da, 5 yaşın altındaki çocukların yetersiz beslenmesi başlıca sorunlar arasında yer almaya devam ediyor. Son verilere göre, 2017’de 2 yaşın altındaki çocukların ölüm nedenlerinin %80’i yetersiz beslenme kaynaklı olduğu teyit edildi.

Hükümet ve diğer yerel kuruluşlar tarafından uygulanan planlamalara rağmen, 23 Aralık 2017 tarihine kadar 111 Guetamalalı çocuk, yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybetti.

Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün demografik endeksine göre, 2017 yılında ülke genelinde 0-5 yaş arasında 2 milyon 737 bin çocuğun kayıtlı olduğu ve bu çocukların %0,7’sinin yetersiz beslenmeye maruz kaldığı ortaya çıkmıştır.

Veriler ayrıca, 19 bin 160 çocuğun bu koşullar altında bulduğunu vurgulamakla birlikte, Gıda Güvenliği, Beslenme ve Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar ise 12 bin 281’dir. Buna karşın 2016 yılı verileri baz alındığı zaman 13 bin 418 çocuğun etkilendiği, 2017 yılı dikkate alındığı taktirde bu rakamların her geçen yıl daha da arttığı gözler önüne serilmektedir.

Yetersiz beslenmeyle baş edebilmek için Caritas Guetemala, 2015 yılından bu yana “Quetzaltenango ve Solola’nın”dört belediyesinde yetersiz beslenen çocukların sayısını azaltmak için proje yürütüyor.

Spesifik hedefler arasında, protein ve yüksek besin değeri olan gıdaların tüketimini arttırmanın yanı sıra ishal ve solunum yolu gibi yaygın hastalıkların önüne geçilmesi planlanmaktadır.

İstatistiklere göre, 1 milyon 272 bin çocuğun yetersiz beslenme sonucu fiziksel ve zihinsel potansiyellerine ulaşamadığı aktarılmaktadır. (AF/K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi