19 Mart 2024 Salı

Güney Kore’deki Kiliseler, Tam Zamanlı İbadet Hizmetlerine Geri Döndü

Güney Kore’de mega kiliseler dahil olmak üzere tüm kiliseler insan sayısındaki kısıtlamalara tabi olarak tam zamanlı hizmetlerine geri döndü. 

Güney Kore hükümeti 26 Nisan tarihinden itibaren tüm kiliselerin, belirli kısıtlamalar çerçevesinde tam hizmet vermesine resmi olarak izin verdi. Hükümet tüm dini ve spor organizasyonları için belli kurallara uyulması şartı ile istisna tanıdı.

Seul’deki en büyük kiliselerden biri olan ve 3.000 kişilik cemaat kapasitesine sahip Onnuri Kilisesi, sadece 700 kişinin katılabileceği ibadet hizmetleri ile tekrar açıldı. Kilise ziyareti için ”online rezervasyon” yapma zorunluluğu bulunuyor.

İki ay sonra ilk kez Onnuri Kilisesini ziyaret eden Hıristiyan Yan Sung-Kyung: “Kilisedeki ibadetlere katılmak online vaaz yayınları dinlemekten çok daha etkileyici” açıklamasında bulundu.  

Onnuri Kilisesi cemaatinden 34 yaşındaki Han Jin Gong: “Kilisemizin başkaları için bir örnek olmasını umuyorum” dedi. 

Dünya çapındaki çok sayıda kilise, koronavirüsün yayılmasını önlemek adına çevrimiçi ibadet hizmetleri yürütmeye başladı.

Güney Kore’nin ardından ABD hükümeti de, çeşitli eyaletlerdeki kitlesel toplantılar üzerindeki kısıtlamaları yavaş yavaş gevşetmeyi planlıyor.

Montana eyaletinin Bozeman şehrindeki Summıt Kilisesi de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ibadet hizmetlerini yeniden başlatmayı planlıyor. 

Summıt Kilisesinin kıdemli papazı Lance Steves, insanları korumak ve cemaatinin sosyal mesafeyi uymasını sağlayabilmek için sandalyeleri iki metre aralıklarla yerleştireceklerini açıkladı. (cnl.news/O.D)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi