19 Mart 2024 Salı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Kiliselere “Noel Ağacı” Hediyesi

Noel Arifesinde hazırlıklarını sürdüren Hatay’daki tüm Kiliselere, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Noel Ağacı”hediye edildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bu hediyelerin Hatay’daki tüm kiliselerde dağıtıldığına işaret ederek Noel Bayramı’nın huzur ve coşku içerisinde kutlanmasını temenni ettiler.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki Büyükşehir Belediye ekipleri, Mesih İsa’nın dünyaya gelişinin kutlandığı Noel Bayramı’nda Hristiyan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Belediye yetkilileri, başta Merkez ilçe Antakya olmak üzere İskenderun, Samandağ ve Altınözü ilçelerinde bulunan tüm kiliseleri ziyaret ederek Noel hediyelerini verdiler. Kilise sorumlularıda kiliselere Noel ağacı hediye eden, kenti tüm farklılıkları ile kucaklayarak Hatay’ın birlik, beraberlik ve kültürüne katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ettiler.

İskenderun’daki Kiliseler de Ziyaret Edildi

İskenderun Latin Katolik Kilisesi’ndeAnadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu tarafından ağırlanan Belediye ekibi, hediyelerini bizzat Episkopos Monsenyör Bizzeti’ye takdim etti.

Ziyaretten ve hediyelerden ötürü teşekkürlerini ileten Episkopos Bizzeti ise; “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve tüm personeline bu ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda her sene bizimle ilgilendikleri ve yanımızda oldukları için onlara minnettarız ve beraberlerinde getirdikleri hediyeler için de tüm kalbimizle şükranlarımızı sunuyoruz”şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyalİşler Dairesi Başkanlığı ekipleri daha sonra İskenderun’da bulunan Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi ve Süryani Katolik Kiliselerini de ziyaret ederek hediyelerini kilise görevlilerine takdim ettiler.

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi