26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan Kurum, Savaş Mağduru Hristiyanlara Teşvik Oluyor

Ortadoğu’da, çatışmanın ve baskının yoğun olduğu bir bölgede, yerel Hristiyanlar imanlarına sadık kalmaya devam ediyor. Birçoğu kendisini imana ve Tanrı Sözü’nü (Müjde) duyurmaya adamış durumda.

Bir yıl önce, devam eden çatışmalar nedeniyle izole edilmiş bir şehirde, Ortodoks Hristiyanlar kendilerini yoğun bir baskı altında buldu. İnanlılar silahlı iki grup arasında kaldı. Yerel Hristiyanlar, güvenliklerine ve özgürlüklerine yönelik birçok tehditle mücadele etmek zorunda kaldı. Birçoğu, özellikle de liderler, adam kaçırmalara karşı savunmasızdı. Yoğun baskıya rağmen, Hristiyanlar imanlarına sadık kaldı. 

Ortodoks cemaati, 60 genç Hristiyanın eğitim programına destek sağlanması için Uluslararası Hristiyan Kurumu’na (ICC) başvurdu. Program, genç erkekleri ve kadınları Hristiyan öğretileri hakkında eğitmeyi ve Müjde’yi paylaşacak araçlarla donatmayı amaçlıyordu. Çünkü genç Hristiyanların hayatlarının önemli bir döneminde içinde bulundukları koşulların karmaşasına karşı güçlendirilmeleri gerekiyordu.

Eğitim yoluyla teşvik, çevrelerindeki çatışmalara rağmen onlara Tanrı’nın sevgi dolu doğasını hatırlatacak ve onları cesaretlendirecekti. Ortodoks cemaatin ihtiyacını ve böyle bir programın genç katılımcılar üzerindeki etkisini gören ICC, eğitime ev sahipliği yapmayı kabul etti.

60 genç Hristiyan, dört gün boyunca bir araya geldi. İnanlılar Ortodoks gelenekleri ve Tanrı’nın değişmeyen doğası üzerine eğitim aldı. Eğitim boyunca Yakup, Yusuf ve Musa da dâhil olmak üzere zulüm görmüş kişilerin yaşamlarını incelediler ve imanlarından teşvik aldılar. Cemaatlerinde başkalarıyla Tanrı Sözü üzerine paylaşımda bulunmak için kendilerini Kutsal Yazılar’da köklendirmeye çalıştılar.

Programın etkileri üzerine konuşan gençlerden bazıları, ‘‘Eski Antlaşma’daki Tanrı’ya olan bakış açımız, halkına merhamet eden, her zaman onlara yardım etmeye çalışan ve kölelikten kurtuluşunu arayan merhametli bir Tanrı olarak değişti’’ dedi. Başka bir genç ise, ‘‘Eski Antlaşma’da zorluklar ve zulümle yüzleşmemize yardımcı olacak insanlar olduğunu hayal etmiyordum. Çünkü Eski Antlaşma bana çok uzaktı. Ancak şimdi açıkça örnekler var ve onlar gibi yaşamak için elimden geleni yapacağım’’ dedi. (Persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi