19 Mart 2024 Salı

Hristiyan Liderler, Uluslararası Dua Günü Düzenledi

Dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kilise hizmetleri ve Hristiyan liderler, farklı inançlardan Mesih’i kabul edenler için uluslararası dua günü düzenledi.

CBN News’e verdiği bir röportajda, Al-Hayat Hizmetleri’nden Haruan Ibrahim, Hristiyanlığı benimseyenlerin uğradığı zulümler hakkında paylaşımda bulundu. Ibrahim, ‘‘Birçok ülkede inançları nedeniyle öldürülüyorlar. Birçoğu işini, ailesini, çocuklarını ve eşini kaybediyor. Maalesef bazı durumlarda hayatlarını kaybettiklerini de söyleyebiliriz’’ dedi.

Ibrahim, kendilerini özgür kılan müjdenin değerini bildikleri için Mesih uğruna zulüm görmenin değerli olduğuna inandıklarını söyledi.

Farklı dinlerden Hristiyanlığı benimseyenlerin sayısı hızla artıyor. Ibrahim, küresel bir ağ olan Communio Messianica’nın, birbirlerinden ve Mesih’in evrensel bedeninden soyutlanmış hisseden inanlılar arasında aidiyet duygusu geliştirmek amacıyla kurulduğunu da sözlerine ekledi.

Ibraham, uluslararası dua etkinliğinde Faslı ve Hristiyan ev sahibi Rahibe Imane ile birlikte dua etti. 

Temmuz ayında, Christian Headlines’ın daha önce bildirdiği gibi birçok İranlı hayatlarını Mesih’e adadı. Salgının Mart ayında ülkeyi etkisi altına almasından bu yana her ay 3 bin İranlı’nın Mesih’te yeni umuda sahip olduğu bildirildi. Bununla birlikte İran’da Hristiyanlığı benimseyenlerin hapis cezasına çarptırılacağı ve çeşitli zulümlere maruz kalacağı bilinmekte. 

Geçen Pazar günü yapılan ayrı bir etkinlikte ise Hristiyan kuruluşlar, salgın boyunca artan zulümle karşı karşıya kalan Çin, Hindistan ve Nijerya’daki Hristiyanlar için dua etti.

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi