27 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyan Liderler, Uluslararası Dua Günü Düzenledi

Dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kilise hizmetleri ve Hristiyan liderler, farklı inançlardan Mesih’i kabul edenler için uluslararası dua günü düzenledi.

CBN News’e verdiği bir röportajda, Al-Hayat Hizmetleri’nden Haruan Ibrahim, Hristiyanlığı benimseyenlerin uğradığı zulümler hakkında paylaşımda bulundu. Ibrahim, ‘‘Birçok ülkede inançları nedeniyle öldürülüyorlar. Birçoğu işini, ailesini, çocuklarını ve eşini kaybediyor. Maalesef bazı durumlarda hayatlarını kaybettiklerini de söyleyebiliriz’’ dedi.

Ibrahim, kendilerini özgür kılan müjdenin değerini bildikleri için Mesih uğruna zulüm görmenin değerli olduğuna inandıklarını söyledi.

Farklı dinlerden Hristiyanlığı benimseyenlerin sayısı hızla artıyor. Ibrahim, küresel bir ağ olan Communio Messianica’nın, birbirlerinden ve Mesih’in evrensel bedeninden soyutlanmış hisseden inanlılar arasında aidiyet duygusu geliştirmek amacıyla kurulduğunu da sözlerine ekledi.

Ibraham, uluslararası dua etkinliğinde Faslı ve Hristiyan ev sahibi Rahibe Imane ile birlikte dua etti. 

Temmuz ayında, Christian Headlines’ın daha önce bildirdiği gibi birçok İranlı hayatlarını Mesih’e adadı. Salgının Mart ayında ülkeyi etkisi altına almasından bu yana her ay 3 bin İranlı’nın Mesih’te yeni umuda sahip olduğu bildirildi. Bununla birlikte İran’da Hristiyanlığı benimseyenlerin hapis cezasına çarptırılacağı ve çeşitli zulümlere maruz kalacağı bilinmekte. 

Geçen Pazar günü yapılan ayrı bir etkinlikte ise Hristiyan kuruluşlar, salgın boyunca artan zulümle karşı karşıya kalan Çin, Hindistan ve Nijerya’daki Hristiyanlar için dua etti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi