28 Nisan 2024 Pazar

Hristiyan Vaiz, Çocuklarının Evde Eğitim Görmesi Nedeniyle Suçlandı

Zulüm gözlemcisi, Çin’in güney Fujian eyaletinde evde eşiyle beraber çocuklarına evde eğitim verdiği, çocuklarını devlet okuluna göndermemesi nedeniyle ifadeye çağırıldığını bildirdi.

Uluslararası Hristiyan Kurumu’na (ICC) göre, Xiamen şehrindeki Dianqian Kilisesi Vaizi, You Guanda ile eşinin 23 Eylül sabahı Shaowu Mahkemesi’ne rapor vermeleri istendi. ICC, Hristiyan çiftin yerel yönetim tarafından ‘velayet anlaşmazlığı’ ile suçlandığını belirtti.

Ev kilisesi olan Dianqian Kilisesi, son birkaç yıldır yetkililer tarafından baskıya maruz kalıyor. Geçen Haziran’da yerel komünist yetkililer vaiz ve diğer üyelerin barınma, evde eğitim ve ibadet için yeni bir mülk almalarının ardından ev kilisesini dağıttı. Bu yıl ise zorla yıkıldı. Kilise önderi geçen yıl kilise faaliyetlerinin yetkililer tarafından uzun süredir izlendiğini söyleyerek ‘Kilise liderlerinin ve üyelerinin polis ve diğer yetkililerle konuşması istendi. Diğerleri yasadışı muameleye maruz bırakıldı’’ ifadelerinde bulundu.

Çin’deki okullarda çocuklara Hristiyanlığın ‘zararlı bir tarikat’ olduğu öğretildiğini vurgulayan Zulüm gözlemcisi Bitter Winter’ın 2019 tarihli raporuna göre, çocuklara dini inançlara karşı çıkmaları öğretiliyor ve onlardan aile üyelerinin inançlarını sorgulamaları, gerekli olduğu durumlarda en yakınlarını yetkililere bildirmeleri isteniyor.

Çin’de yer altı kiliselerine ve Hristiyanlara yönelik zulüm yıllardır devam ediyor. Yetkililer koronavirüs salgını sırasında Hristiyanlara yönelik zulmü insanlar karantina altındayken haçları yok ederek ve kiliseleri yıkarak sürdürdü.

Çin’de 60 milyondan fazla Hristiyan yaşıyor ve yaklaşık yarısı kayıtsız veya yasa dışı kabul edilen yer altı kiliselerinde ibadet ediyor. Open Doors, Hristiyanlara yönelik zulüm söz konusu olduğunda Çin’in dünyanın en kötü ülkelerinden biri olduğunu bildiriyor. (Christian Post)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi