28 Nisan 2024 Pazar

Hristiyanlara Yönelik Zulüm Devam Ediyor

Kuzey Afrika’da Hristiyanlara yönelik zulüm endişe veriyor. Özellikle Moritanya, Cezayir ve Libya, aşırılık eylemleriyle ön plana çıktı. Hristiyanların maruz kaldığı şiddet, bölgedeki siyasi, dini ve sosyal faktörlere ışık tutuyor. 

Moritanya’da Hristiyanlığı kabul edenler ölüm cezasına maruz kalıyor. Ülkede Müjde’yi (Tanrı Sözü) duyurmak veya Hristiyanlıkla ilgili herhangi bir dini faaliyette bulunmak yasak. Yaşanan son olaylarda vaftiz törenine ilişkin bir video nedeniyle on beş Hristiyan gözaltına alındı. 

Cezayir’de ise kiliselere ve pastörlere yönelik baskı artıyor. Raporlar, bazı kiliselerin kapatıldığını ve pastörlerin baskı altına alındığını gösteriyor. Ülkede inanç özgürlüğü endişe verici şekilde ihlal ediliyor. Ev kiliselerine baskın düzenleniyor ve Hristiyanların ibadet özgürlüğü engelleniyor.

Birçok sıkıntıyla boğuşan Libya’da Hristiyanlar hedef alınmış durumda. Yetkililerin ve aşırılık yanlılarının eylemleri endişelere neden oluyor. Hristiyanlar çevrimiçi olarak takip ediliyor ve şüpheli bir durumda işkenceye maruz kalıyor ve hatta ölüm tehlikesiyle yüzleşiyor. 

Kuzey Afrika’da Hristiyanlara yönelik şiddetin artışında birçok faktör etken. 2024, ülkeler arasında keskin bir ayrım yarattı. İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmalardan dolayı bölge halkı Hristiyanlara düşmanca yaklaşıyor. ABD’nin müjdeciliğin merkezi olarak görülmesi, Kuzey Afrikalı Protestanları hedef haline getiriyor. Bölgedeki inanlıların Batı’yı desteklediği düşünülüyor. Ayrıca tüm zulümlere rağmen Hristiyanların sayısının artması radikal grupları öfkelendiriyor. Hristiyanlar, mevcut dini ve sosyal düzene karşı bir tehdit olarak görülüyor. 

Bölgede dini hoşgörüyü teşvik ederek ve İsa Mesih’i kabul edenlerin yerel kültürün bir parçası olduğunu göstererek zorluklarla mücadele edilebilir.

(Kaynak: Persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi