27 Nisan 2024 Cumartesi

Latin Katolik Cemaati Episkoposu Massimiliano Palinuro: “Türkiye’nin Hukuk Düzenine Güveniyoruz”

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırı ile ilgili İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu ve Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, ilk kez konuştu. Serdar Korucu’nun sorularını yanıtlayan Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, “Cemaatimiz şok oldu. Cumhurbaşkanı’nın bizleri araması cesaret ve teselli verdi” dedi, “Türkiye’nin hukuk düzenine güveniyoruz” diye ekledi.

Kendisinin saldırıyı Katolik Katedrali’nde sabah ayininde öğrendiğini söyleyen İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu, “Yanımdaki rahiplerden öğrendim. Hemen dua etmeye başladık. Cemaatimiz şok oldu” dedi. Saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemaati aramasıyla ilgili olaraksa “Bize cesaret ve teselli veren bir jest. Bizler terk edilmiş değiliz. Bu gösterdiği destek, yakınlık için gerçekten cemaatimiz çok minnettar” ifadelerini kullandı.

Bakanların ve yerel yetkililerin de kiliseyi ziyaret ettiğini, başsağlığı mesajı paylaştığını belirten Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, “Gerçekten de yanımızda durdular. Cemaat olarak Türkiye’nin hukuk düzenine güveniyoruz, adalet olacak” dedi.

“HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ YAKIN BİR DOSTUMUZDU”

“Hayatını kaybeden kişi yakın bir dostumuzdu” ifadelerini kullanan Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, “Birkaç aydan beri ziyaret ediyor, dua ediyordu. Kiliselerimiz zaten herkese açıktır. Kim dua etmek isterse gelebilir. O Hristiyan değildi, vaftizli değildi. Değerli bir insandı. Onun için çok üzüldük, ailesi için çok üzüldük. Dua etmeye başladık ve dua etmeye devam edeceğiz. Yapabileceğimiz tek şey dua” diye konuştu.

“DÜŞMAN DEĞİLİZ, KARDEŞİZ”

Saldırının hemen ardından kendisini Vatikan Büyükelçisi’nin aradığını belirten Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, “İtalya’da saat 12’de geleneksel duada Papa bütün Katolik dünyasını duaya çağırırken bu haberi duyurdu ve dua istedi Türkiye için. Maalesef birbirimizi çok iyi tanımıyoruz. Derin bir şekilde tanışarak fark ediyoruz ki düşman değiliz, kardeşiz. Aynı değerimiz var. Biz tek aileye aitiz” dedi.

(Kaynak: CNN TÜRK)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi