27 Nisan 2024 Cumartesi

‘İbadethanelere Yönelik Nefret Suçunu Önleme Fonu’ Kuruldu

İskoçya hükümeti, ibadet yerlerinin nefret suçuyla mücadele edebilmeleri için güvenlik önlemleri almasına yardımcı olacak bir fon oluşurdu.

”İnanç toplulukları, Nefret Suçu Güvenlik Fonu” aracılığıyla güvenlik kamerası, güvenlik kapıları, alarm, görüntülü interkom* ve aydınlatma sistemlerine erişebilir.

Shona Robinson

Sosyal Adalet Kabine Sekreteri Shona Robinson, ‘‘Nefret Suçu Güvenlik Fonu, İskoçya’daki nefret suçuna karşı savunmasız olan inanç topluluklarının güvenli bir şekilde ibadet etmelerine yardımcı olacak. İskoçya herkesi kapsayıcı ve hoşgörülü bir ulus, ancak toplumumuz önyargı ve nefret tehdidinden muaf değil. İbadet yerleri, esenlik ve tapınma yerleri olmalı ve inanç topluluklarımız kendilerini güvende hissetmeli’’ dedi.

Katolikler, yüzde 42 ile en fazla nefret suçuna maruz kalan inanç grubu. Protestanların ise yüzde 12’sinin nefret suçlarına maruz kaldığı bildirildi.

Gary Ritchie

İskoçya Polis Şefi Yardımcısı Gary Ritchie, ‘‘İnanç liderleri ve cemaatler, saldırı veya zulüm korkusu yaşamadan ibadetlere katılabilmeli. Dini inançları nedeniyle insanların ve ibadet yerlerinin hedef alınması kabul edilemez. İskoçya Polisi, her türden suça ve özellikle nefret suçuna karşı koruma sağlamak için inanç gruplarıyla birlikte çalışıyor. Polis memurları düzenli olarak cemaatlerle ve dini liderlerle görüşme sağlıyor, İskoçya’daki sorunları ve gerilimleri izliyor. Ayrıca, nefret suçunun eksik rapor edildiğinin farkındayız. Bir olayda mağdur veya tanık olan herkesi, bizleri haberdar etmeye ve bir suçun işlenip işlenmediğini belirlememize izin vermeye teşvik ediyoruz’’ dedi.

Nefret suçu tehlikesini azaltmak adına bireysel bağışlarda da bulunulacak. İskoçya’daki Katolik Kilisesi sözcüsü, ‘‘Fon, fazla büyük olmasa da, ibadet yerlerini korumak adına böyle bir girişimin başlatılması büyük bir memnuniyetle karşılanmaktadır’’ dedi. (cruxnow)

İnterkom: bir bina veya küçük binalar topluluğu içinde kullanılmak üzere, umumi telefon ağından bağımsız olarak çalışan, bağımsız bir sesli iletişim sistemidir.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi