26 Nisan 2024 Cuma

İnançlarından Vazgeçmeyen Hristiyan Aileler, Köylerinden Uzaklaştırıldı

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki yedi Hristiyan aile, geçtiğimiz Ocak ayının sonlarında, inançlarına sadık kalması nedeniyle köylerinden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılma, Hristiyan ailelerin köyde ibadet hizmetlerini yürütmek için küçük bir bina inşa etmelerinin ardından aylarca devam eden gerilimin sonucunda gerçekleşti.

Yaklaşık iki yıl önce, Hindistan’ın Odisha eyaletinde bulunan Padmpur köyünden yedi aile, Hristiyanlığı benimsedi. Ailelerin kararına yıllarca tepki gösterilmedi, ancak Ekim 2020’de ibadet için toplanacakları küçük bir ev inşa etmelerinin ardından Hristiyanlar ve diğer köylüler arasındaki gerginlik yaşanmaya başladı.

İbadet yerinin inşasından sonra köylüler, Hristiyanları köyün geleneksel inancını terk etmekle suçladı ve inançlarından vazgeçmelerini istedi. Ceza olarak, yedi ailenin hükümet tarafından sağlanan yardımları alması engellendi.

Yedi Hristiyan aile, 12 Aralık 2020’de inançlarından vazgeçmeleri gerektiği söylenen bir köy toplantısına çağrıldı. İnançlarına sadık kalacaklarını söyleyen Hristiyanlar şiddete uğradı ve inançlarından vazgeçmeleri ya da köyden gönderilmeleri için bir ay süre verildi.

Hristiyan aileler 12 Aralık 2020’de köy toplantısına tekrar çağrıldılar. Toplantı sırasında yeniden saldırıya uğrayan Hristiyanlardan Sambhra Pangi, Sanaa Pangi, Mutai Khila ve Deo Pangi isimli inanlılar ciddi şekilde yaralandı. Saldırının ardından, yedi Hristiyan aile Padmpur köyünden ayrıldı ve yakınlarda Hristiyanların yaşadığı bir köye sığındı.

Yerel bir pastör, 25 Ocak’ta güvenlik güçlerine saldırıyı bildirdi. Sonuç olarak, polis saldırıya karışan altı kişiyi tutukladı. Ancak yedi Hristiyan aile yerlerinden edilmiş durumda. Köylülerin saldırıya karışan altı kişiye yöneltilen suçlamaları kaldırana kadar yedi Hristiyan ailenin geri dönmesine izin vermeyeceği düşünülüyor. (CNA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi