26 Nisan 2024 Cuma

Kadasetli Patrik II. Sahak, 3 Diyakonu Takdis Etti

Türkiye Ermeni Apostolik Kilisesi’nde, Kadasetli Patrik II. Sahak’ın eli ile 3 diyakon (Sargavak) takdis edildi.



Pazar günü (09 Şubat), Samatya Surp Kevork Ermeni Apostolik Kilisesi’nde, Kadasetli Patrik II.Sahak Maşalyan’ın sunduğu kutsal sunu ayininde 3 diyakon adayı (Gisa Sargavak) Misak Çamyapan, Sevan Arapoğlu ve Saro Ayvazyan, Patrik hazretlerinin el koyma töreni ile Diyakon (Sargavak) takdis edilerek, bu ünvanla kiliseye hizmete devam etme hakkına sahip oldular. Sevan Arapoğlu ve Saro Ayvazyan, peder adayı olarak Diyakon görevini sürdürecekler.

Patrik II. Sahak Maşalyan’ın “Hıraşapar” ilahisi ile kiliseye girip, sunağa çıkmasının ardından, İncil’deki günün ayetinin okumasından önce, dualar ve ilahiler eşliğinde diz çöküp, dizleri üzerinde yürüyerek sunağa çıkan 3 Diyakon adayı, sunakta Patrik Sahak Maşalyan’ın okuduğu dualar ve el koyması ile “Diyakon” (Sargavak) takdis edildiler.

Bu törenin ardından, günün İncil ayetini, kilisenin din görevlisi Peder Zohrap Civanyan okudu. Daha sonra kutsal sunu ayinini gerçekleştiren Kadasetli Patrik II. Sahak Maşalyan’a sunakta yardımcılığı Peder Zohrap Civanyan ve Diyakon Vağarşak Seropyan yaparken, diğer yardımcılıkları Diyakon Haçik Sarılı, Diyakos Alen Diran Nergis ve kilisenin mugannileri yaptılar. İlahileri, kilisenin Sahakyan Korosu şefleri Sevan Agoşyan yönetiminde okudu.

Patrik II. Sahak Maşalyan vaazında özetle;

İnsan hayatında en önemli yerin ekmek ve suyun tuttuğunu,İncil’de, İsa Mesih’in birçok kereler, ekmek ve su üzerine konuştuğunu, İncil sözlerinden alıntılar yaparak örnekledi.

Açlığın ve susuzluğun, İnsanlar için zor olduğunu, aç ve susuz insanların, ekmek ve suya daha çok önem verdiğini, Tanrı sözüne yaklaşırken de aynı açlık ve susuzluk duygusuyla yaklaşırsak, çok daha fazla bizlere yarar sağlıyacağını dile getirdi. 

“Bir insanın Tanrı’ya yönelme nedeni açlık olmalıdır, eğer açlık yoksa yönelme de yoktur, olamaz. Bizler de kiliselere gelirken içimizde bu açlığı hissedip gelmeliyiz, o zaman Tanrı’nın sözünü daha iyi anlarız” dedi.

Vaaz sonrası, Komünyon (kutsal ekmek) dağatımının ardından, Ayin-i Ruhani okundu. Sonra kortej halinde “Siyoni” ilahisi okunarak kiliseden bahçeye çıkıldı ve buradaki son dua ile ayin son buldu.

Kiliseyi tamamen dolduran imanlı halk, daha sonra Patrik II.Sahak ile görüşüp, konuşma fırsatı buldular. Kilise yönetim kurulu da Patrik hazretlerine, yeni diyakon ve aileleri ile kilise görevlilerine kahvaltı sundu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi