29 Nisan 2024 Pazartesi

Kardinal DiNardo, Geçirdiği Felç Sonrası Hastaneye Kaldırıldı

‘ABD Episkoposlar Konferansı’ Başkanı Kardinal Daniel DiNardo geçirdiği felç sonucu 15 Mart Cuma günü hastaneye kaldırıldı. ‘Galveston-Houston’ Başepiskoposluğu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kardinal DiNardo’nun durumunun daha iyi olduğu ancak gözlem ve tahliller için birkaç gün daha hastanede kalacağı açıklandı.

2006 yılından bu yana Kardinal Daniel DiNardo’nun liderlik ettiği ‘Galveston-Houston’ Başepiskoposluğu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kardinal DiNardo’nun birkaç gün daha test ve gözlem için hastanede kalması ve ardından rehabilitasyon için başka bir tesise transfer olması bekleniyor. Doktorlara ve hemşirelere ise bu süreçte gösterdikleri özen için minnettar olunduğuna yer verildi. Ayrıca, Kardinal DiNardo’nun rahatça dinlendiği ve doktorlarla sohbet etmeye başladığı da açıklandı.

69 yaşındaki DiNardo, 1977’de Pittsburgh Episkoposluğu’na Rahip olarak atandı. Rahip olarak, altı yıl boyunca Vatikan’ın Episkoposlar Cemaati’nde çalıştı ve 1998’de Iowa’daki Sioux City’de Episkopos olarak görev aldı. Daha sonra Galveston Episkoposu oldu ve 2004 yılında ise Houston Başepiskoposu olarak görev aldı.

Ardından Kardinal DiNardo, 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri Katolik Piskoposlar Konferansı Başkanı olarak üç yıllık bir hizmete başladı. 2013 – 2016 yılları arasında ise Episkopos konferansının başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 

Başepiskoposluk açıklamasına göre, DiNardo’nun görevlerini sürdürmek için istekli olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, DiNardo’nun en kısa sürede hizmetine geri dönmek istediği çünkü hala yapacak şeylerinin olduğu yer aldı.(ca)

 

Papa Françesko: ‘‘İyi Çoban İsa, Kaybolanları Bulana Kadar Arar’’

İsa Mesih'in İyi Çoban olduğunu hatırlatan Papa Françesko, bunun fedakâr sevgisiyle ilişkili olan bir rol olduğunu söyledi. Paskalya'nın...

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi