26 Nisan 2024 Cuma

Kilise, Barış Görüşmeleri İçin Dua Ediyor

Etiyopya hükümeti ile Tigray bölgesindeki ayrılıkçı gruplar arasında devam eden iki yıllık çatışmanın ardından, taraflar ilk kez Güney Afrika’nın yürütme başkenti Pretoria’da bir araya geldi.

25-30 Ekim tarihlerinde gerçekleşen görüşme, Etiyopya halkını barış adına umutlandırdı. Görüşmenin amacı, çatışmaları sonlandıracak sürdürülebilir bir çözüm yolu bulmaktı. Toplantıya basın mensupları kabul edilmedi.

Jima Bonga’nın Apostolik Vekili Markos Ghebremedhin, ‘‘Son iki yıl oldukça yıkıcı geçti. İnsanlar hayatını ve mülkünü kaybetti, birçoğu ise yerinden edildi. Görüşmelerin barış ile sonlandırılmasını umuyoruz. Ulusumuzu yeniden inşa edebilmemiz için ülkede barışın hâkim olması adına dua ediyoruz’’ dedi.

Papa Françesko, 23 Ekim Pazar günü Angelus kutsaması sırasında yaptığı konuşmada, tarafları acılara son vermek ve ülkede kalıcı barışı sağlamak üzere acil çözüm yolları bulmaya çağırdı. Devam eden görüşmelerde, eski Nijerya Cumhurbaşkanı Olusegun Obasanjo, eski Kenya lideri Uhuru Kenyatta ile Güney Afrika eski başkan yardımcısı Phumzile Mlambo-Ngcuka’nın desteklediği bir Afrika Birliği ekibi arabulucuk görevi üstleniyor. 

Yetkililer, Güney Afrika’daki müzakerelerin başarısız olması durumunda çatışmaların katliam boyutunda devam edeceğini söyledi. (Fides)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi