27 Nisan 2024 Cumartesi

Kilise Binasını Kapatmayı Reddeden Pastör Öldürüldü

26 Ekim’de Uganda’nın doğusunda bir pastör, kilise binasını kapatmayı reddettiği için saldırıya uğrayarak öldürüldü.

Namutumba bölgesinde kızıyla birlikte saat 18.30 sıralarında tarlaya giden 58 yaşındaki pastör, aşırılık yanlılarının saldırısına uğradı. Brenda Lugwire, babası koyunlarla ilgilenirken üç kişinin bağırarak yaklaştığını söyledi. Kâfir diye bağırarak gelen saldırganlar, uzun bıçaklar ve küt nesnelerle pastöre saldırdı. Lugwire, yanlarına gelen saldırganlardan birinin, ‘‘Sana kiliseyi kapatman gerektiğini söyledik, ancak mesajımızı dinlemedin. Bugün gazaba uğrayacaksın’’ dediğini söyledi.

Pastör Lugwire’nin cemaati yaklaşık iki yıldır aynı binada tapınıyordu. Lugwire, ‘‘Saldırganlardan biri büyük bir sopayla babama vurdu. Babam olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken başka biri tarafından bıçakla yaralandı’’ dedi.

Aile, olayı hemen polise bildirdi. Güvenlik güçleri, yerel yetkililer ve aile üyeleri, ertesi gün olay yerine geldiler ve hayatını kaybeden pastörün bedeninde derin kesikler buldular.

Saldırganların Shamimu adlı zengin bir kadının evine gittiği öğrenildi. Olayın ardından kadın tutuklandı. Shamimu’nun polise, ‘‘Kana bulanmış kıyafetlerini değiştirmek için evime geldiler ve bir kâfiri öldürdükleri için mükâfatlandırılacaklarını söylediler. Pastör, kilisede hizmetine ve inancını paylaşmaya devam etmişti’’ dedi.

Saldırganlar, güvenlik güçleri gelmeden olay yerinden kaçtı. Akrabalar, polisin Shamimu’yu tutukladığını ve saldırganları aramaya devam ettiğini söyledi. Pastörün geride eşi, bir oğlu ve yedi kızı kaldı. Kilise üyesi olan Fred Mukisa Ndyeki, cinayetin bölge başkanına bildirilmesine rağmen, ciddiye alınmadığını söyledi.

Cinayet, Uganda’daki Hristiyanlara yönelik birçok zulüm vakasının sonuncusuydu. Uganda’nın anayasası inanç özgürlüğünü güvence altına almasına rağmen, Hristiyanlar inançları nedeniyle zulme uğramaya devam ediyor. (morningstarnews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi