27 Nisan 2024 Cumartesi

Y Kuşağının Yüzde 75’i Yaşam Amaçlarından Yoksun Olduğunu Belirtti

Arizona Christian Üniversitesi Kültürel Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmada, Y kuşağının dörtte üçü yaşamlarındaki yönü belirlemede zorlandıklarını belirtti.

‘Y Kuşağı İhtiyaçlarını ve Yaşam Şeklini Belirliyor’ başlıklı ankette, Y kuşağı (18-36 yaş arası) yaşamdaki yerlerini en çok sorgulayan grup oldu. Y kuşağının yüzde 22’si yaşamın kutsal olduğunu belirtirken, yüzde 50’si insan yaşamıyla ilgili mutlak bir değerin olmadığını savundu. Önceki nesil gruplarının yüzde 32’si de ikinci görüşe sahip.

Rapor ayrıca, Y kuşağının fiziksel ve ruhsal sağlık, kariyer, ilişkiler ve ekonomik durum gibi yaşamın çoğu alanından orta derece memnun olduklarını ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 66’sı genel olarak yaşamlarından memnun olduğunu belirtirken, yüzde 29’u çok memnun olduğunu, yüzde 37’si ise biraz memnun olduğunu belirtti. Ankete katılanların üçte biri çok memnun olmadıklarını (yüzde 20) veya hiç memnun olmadıklarını (yüzde 11) dile getirdi.

Yaşamlarında iyileştirilmesi gereken konular sorulduğunda, katılımcıların sadece yüzde 5’i büyük değişikliklere ihtiyaç duymadıklarını ve harika bir yaşama sahip olduklarını belirtti. Anket, Y kuşağının en çok finansal durumlarını değiştirmeyi istediğini gösterdi. Katılımcıların yüzde 37’si finansal rahatlık ararken, yüzde 17’si daha yüksek maaşlı bir aradığını, yüzde 15’i ise daha az borca sahip olmayı umduğunu söyledi.

Katılımcıların yüzde 28’si daha derin arkadaşlıklar aradığını belirtti. Yüzde 10’u ise eşleri veya diğer kişilerle daha iyi bir ilişki istediğini dile getirdi. Ek olarak, yüzde 13’ü, kişilerin ırkı, cinsiyeti veya cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğramaması gerektiğini söyledi. Grubun yüzde 12’si kendilerini tanıyan ve değer veren topluluklara dâhil olmak istediğini belirtti.

Öte yandan, Y kuşağının yüzde 14’ü Tanrı ile daha iyi bir ilişkiye sahip olmak istediğini belirtti. Araştırmacı Dr. George Barna, Y kuşağından birçok kişinin ben merkezli dünya görüşüne sahip olduğu için yaşam amaçlarını bulamadığını belirtti. Barna, ‘‘Y kuşağı, ‘yaşam, benden ibaret’ görüşünü öğreten dünyasal fikri benimsedi. Oysa yaşam bizden ibaret değil ve amaç içimizde saklı değil. Yaşam, lütufkâr, kudretli, bağışlayıcı ve destekleyici bir Yaratıcıyı tanımak, sevmek ve ona hizmet etmekle ilgilidir. Hayattaki amacımızı yalnızca Tanrı belirler. O’nunla ilişki kurarak ve O’na hizmet ederek yaşamın anlamını bulabiliriz. Aksi takdirde, hüsran ve umutsuzlukla sonuçlanacaktır. Gerçek amacı ve anlamı kavramak ve deneyimlemek için yaşamlarımızın merkezinde benliğimiz yerine Tanrı olmalıdır’’ dedi.

Anket, Ağustos ayında Y kuşağı üyesi (1984 ve 2002 yılları arasında doğanlar) 600 bin kişiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi