26 Nisan 2024 Cuma

Kiliseler Sosyal Mesafe Kurallarına Uyarak, Yeniden Bir Araya Geldi

LifeWay Research tarafından 20-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete göre, ABD’deki Protestan kiliselerin çoğu yüz yüze kilise hizmetlerine geri döndü. Kiliseler, Koronavirüs salgınıyla mücadele ederek, bazı koltukları kapatarak sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyor.

Nisan ayında kiliselerin sadece 10’u yüz yüze ibadet hizmeti verirken, bu oran Temmuz ayında yüzde 70’i geçti. Ankete göre Protestan kiliselerin yüzde 71’i19 Temmuz’da, yüzde 73’ü 12 Temmuz’da, yüzde 70’i ise 5 Temmuz’da bir araya geldi.

Anketin diğer sonuçlarına göre;

  • Kiliselerin yüzde 94’ü el dezenfektanı, maske veya eldiven temin ediyor.
  • Kiliselerin yüzde 86’sı yüzeylerin ek temizliğini gerçekleştiriyor.
  • Kiliselerin yüzde 76’sında sosyal mesafeyi korumak adına bazı sıralar boş bırakılıyor.
  • Kiliselerin yüzde 59’u maske kullanımını önerirken, yaklaşık yüzde 35’i maske kullanılmasını zorunlu kılıyor.

Çoğu kilise Mayıs ayında bir araya gelemedi, ancak yüzde 55’lik kesim Haziran ayının ilk haftasında bir araya geldiklerini söyledi.

Scott McConnell

Pastörlerin yüzde 21’i ise, salgın başladığından bu yana bir araya gelemediklerini söyledi. Araştırmaya göre, kiliselerin yüzde 21’i salgın döneminde arabayla hizmet verdi. LifeWay Research Genel Müdürü Scott McConnell, ‘‘Şahsen ibadet hizmetlerinin eskisi gibi gerçekleşmesi şuan mümkün görünmüyor. Kiliseler çevreyi daha güvenilir hale getirmek için çaba sarf ediyor, ancak bu çabalar daha fazla önlem ve daha az kısıtlama isteyenler tarafından sorgulanıyor’’ açıklamasında bulundu.

Kiliselerin çoğu yüz yüze hizmetlerini gerçekleştirmekle beraber, sadece yüzde 29’u Kutsal Kitap çalışmaları düzenliyor. Yüzde 13’ü ise çocuklara yönelik hizmetlerine devam ediyor.

McConnell, ‘‘Gençlerle sosyal mesafeyi ve hijyen koşullarını korumak oldukça zor. Çocuklara ve öğrencilere hizmet veren bazı gönüllülerin yüksek riskli gruptan olması işleri daha da karmaşık hale getiriyor’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi