26 Nisan 2024 Cuma

Kiliseye Gitmek İsteyen Kadın, Eşi Tarafından Bıçaklandı

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan bir kadın, kiliseye gitmek istediği için eşi tarafından acımasız bir saldırıya uğradı. 

Nacogdoches County Şerif Ofisi, yayınladıkları açıklamada, saldırının ardından kaçan 43 yaşındaki Rodolfo Madera Gonzalez’in yakalanması için halktan yardım istediklerini söyledi.

Yetkililer, eşi tarafından saldırıya uğrayan bir kadınla ilgili çağrı aldıklarını söyledi. Polis açıklamasında, ‘‘Soruşturmadaki şüphelinin, Anneler Günü’nde kiliseye gitmek istediği için eşiyle tartışmaya giren Rodolfo Madera Gonzalez olduğu tespit edildi. Gonzalez, tartışmanın şiddetlenmesiyle eşini tornavida ile defalarca bıçaklamakla suçlanıyor’’ ifadeleri yer aldı. 

Hastaneye kaldırılan kadının durumunun stabil olduğu öğrenildi. Saldırganın kamyonetle kaçtığı düşünülüyor. Nacogdoches County Şerifi Jason Bridges, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle dava hakkında daha fazla ayrıntı veremeyeceklerini söyledi. Saldırıyı ‘acımasız’ olarak tanımlayan Bridges, ‘‘Kadın kiliseye gitmek istediği için tartışma çıktı. Eminim başka şeyler de vardı ama sonunda onu bıçakladı. Dava hakkında daha fazla bilgi veremeyiz. Çünkü devam eden bir cezai soruşturma var ve şüpheliyi gözaltına almaya çalışıyoruz. Eşi tarafından bıçaklanan bir annemiz var. Tartışma konusu ne olursa olsun acımasız bir saldırıydı ve yaşanmamalıydı’’ dedi. 

Salgın sırasında karantina önlemlerinin uygulanmasının ardından ABD’de aile içi şiddet olaylarının yüzde 8,1 arttığı açıklandı. Araştırmada polis çağrı kayıtları, aile içi şiddet suç raporları, acil yardım hattı kayıtları, sağlık kayıtları ve diğer idari belgeler kullanıldı. Araştırmacılar, aile içi şiddet olaylarındaki artışı hangi faktörlerin tetiklediğini tam olarak söyleyemezken, karantina dönemindeki işsizliğe ve mali güvensizliğe bağlı stresin neden olabileceğini belirtti. 

Miami Üniversitesi Sosyoloji Bölümü başkanı ve raporun başyazarı Alex R. Piquero yaptığı açıklamada, ‘‘Analizimiz, salgının başlangıcında sahip olduğumuz endişeleri doğruluyor. Aile içi şiddetin artışına neden olan faktörü anlayabilmemiz için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, bulgularımız salgının izole edici etkilerinin potansiyel kurbanlar için riski artırdığını gösteriyor’’ dedi.

COVID-19 Ulusal Komisyonu direktörü Thomas Abt, ‘‘Salgın, toplumumuzdaki savunmasız insanların çoğunu zorlu koşullara sürükledi. Bu nedenle elimizdeki bulgular bizi şaşırtmamalı. Politika yapıcılar ve araştırmacılar, salgının etkilerini daha iyi anlamak için çalışmalı, aile içi istismarı önleme ve mağdur hizmetleri için ek kaynaklar sağlamalı’’ dedi. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi