26 Nisan 2024 Cuma

Koronavirüs Salgınında Pastörler Cemaate Nasıl Yardım Edileceğini Bilemiyor

ABD’deki çoğu pastör, koronavirüs salgını süresince cemaatine nasıl yardımcı olabileceğini bilemiyor. 

The Christian Post yayınlarına göre, Araştırma Merkezi Barna Group, geçtiğimiz hafta içerisinde Amerika’daki din adamları arasında, koronavirüs süreci ile ilgili yapılan bir anketin sonuçlarını yayınladı. 

Yayınlanan güncel anket verilerine göre; cemaatine psikolojik ve duygusal zorluklar ile başa çıkma aşamasında 10 din adamından sadece 3’ünün (%30) kesin çözümler sunarak doğru yönlendirmeler yapmaya hazır olduğu ortaya çıkardı.

Kilise liderlerinin çoğu (%64’ü) koronavirüs salgını süresince kendilerini insanlara yardım etme konusunda hazırlıksız hissettiklerini dile getirdi. %6’si ise COVID-19 nedeniyle kendilerinin de zor durumda olduğunu bu nedenle de cemaatine doğru yönlendirmeler yapamayacağını açıkladı. 

Araştırma Merkezi Barna Grup, Kaliforniya’daki Pepperdine Üniversitesine bağılı aile merkezi ortaklığında, ABD’deki yetişkin Hristiyanların çoğunda yaşam kalitesini etkileyecek seviyede duygusal veya zihinsel sağılık sorunlarının olduğunu ortaya koydu. 

Evlilik ve aile terapisi uzmanı Sharon Hargrave kilise liderlerinin cemaatlerine nasıl daha etkili bir şekilde hizmet verebileceğine dair fikirlerini dile getirdi. 

Kiliselerin insanların anksiyete ve depresyonla başa çıkmalarına her zaman yardımcı olduğunu vurgulayan Sharon Hargrave, son zamanlarda bir bölünme yaşandığını ve artık zihinsel sorunlar ile psikologların, manevi sorunlar ile ise kiliselerin ilgilendiğini açıkladı. 

Sharon Hargrave’ye göre bu nedenle olsa gerek Hristiyanlar kilise yerine akıl sağılığı uzmanlarına danışarak birçok fırsattan mahrum kalıyor. 

Sharon Hargrave: “COVID-19 salgını nedeniyle insanlar kendilerinden ve özellikle de gelecekten çok daha fazla şüphe duymaya başladı. Kilise liderlerinin insanlara bu konuda güven veren desteği sağlaması gerek” açıklamasında bulundu. (O.D/invictory)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi