27 Nisan 2024 Cumartesi

Salgın Döneminde Hindistan Kilisesi, Milyonlarca İnsana Yardım Etti

Koronavirüs salgınında, Hindistan’daki kiliseler 25 Mart’ta başlayan ve bazı bölgelerde devam eden kısıtlamalar sırasında yoksul ve savunmasız 11 milyon kişiye yardım etti.

Hristiyan Episkoposlar Konferansı raporunda Caritas Hindistan tarafından yayınlanan verilere atıfta bulunularak, Hindistan’daki Hristiyanların büyük cömertlikte bulunduğu ifade edildi. Episkoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Oswald Gracias, Caritas Hindistan Başkanı Başepiskopos Sebastian Kallupura, bölgesel Episkopos Konseyleri başkanları ve Hindistan’ın farklı yerlerinden sosyal kalkınma formu direktörleri tarafından katılım gerçekleşti.

Toplantıda Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand, Odisha, Madhya Pradesh, Telangona, Chhattisgarh, Batı Bengal, Maharashtra ve Assam dâhil olmak üzere salgından en çok etkilenen 18 eyaletteki göçmenlerin yüzde 95,2’sinin işlerini ve geçim kaynaklarını kaybettiği belirtildi.

Hindistan Episkoposlar Konferansı’nda Göçmenler Komisyonu Genel Sekreteri Jaison Vadessery, ”Göçmenler ve yoksul işçiler, Hindistan’da koronavirüs nedeniyle alınan karantina önlemlerinde en çok acı çeken kişiler oldu” açıklamasında bulundu.

Binlerce yardıma muhtaç kişi için kilise cemaatleri, kiliseler ve Hristiyan topluluklarıyla bağlantılı olan sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Bombay Başepiskoposluğu’na bağlı 124 kilise cemaatinin her biri yoksullara yiyecek sağladı. Günde iki kez olmak üzere 7 bin’den fazla kişiye yiyecek ulaştırıldığı tahmin ediliyor.

Bombay Başepiskoposluğu Sosyal Hareket Merkezi, ortak kuruluşların ağı aracılığıyla 32bin ABD dolarından fazla bağış topladı ve ihtiyaç malzemeleri dağıttı. Yardımlardan yararlananlar arasında yaşlılar, yoksullar, hastalar, göçmenler, kimsesiz çocuklar ve polis memurları bulunuyor. St. Xavier Koleji ve diğer okullar, yardımları organize edebilmek için tesislerini kullanılabilir hale getirdi.

Bazı bölgelerde devam eden kısıtlamalar nedeniyle milyonlarca göçmen çalışan iş, gıda ve barınak imkânları olmadan ülkenin farklı bölgelerinde yaşam mücadelesi veriyor. (fides.org)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi