27 Nisan 2024 Cumartesi

Kutsal Kitap Okuyucularının Çoğu Basılı Kitap Tercih Ediyor

Ankete göre Amerikalılar, Tanrı Sözü’nü dijital ortamda okumak yerine basılı kitap halinde okumayı tercih ediyor.

Ancak veriler hızla değişiyor. Amerika Kutsal Kitap Topluluğu ve Barna tarafından yapılan anket, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kutsal Kitap okuyucularının yüzde 59’unun e-kitap veya sesli Kutsal Kitap uygulamaları yerine basılı kitap tercih ettiğini gösterdi. 

Çoğunluk, basılı kitap okumayı tercih etse de oran 2019’da yüzde 72’ye, 2020’de ise yüzde 65’e geriledi. 2016’da bu oran yüzde 81 idi. 

Tercihlerde yaş aralığının önemli bir unsur olduğu görüldü. Ankete göre, basılı kitaplar genellikle ileri yaştakiler, baby boomers kuşağı üyeleri (yüzde 72) ile X kuşağı (yüzde 56) tarafından tercih ediliyor. Y kuşağı (yüzde 47) ve Z kuşağı (yüzde 44) arasında ise daha az tercih ediliyor. 

Y kuşağının çoğunluğu ve Z Kuşağı üyeleri Kutsal Kitap uygulamasını, web sitesini, bilgisayar programını veya sesli Kutsal Kitabı tercih ediyor. Amerika Kutsal Kitap Topluluğu, genç nesiller arasında akıllı telefon veya tablet kullanımı aracılığıyla Kutsal Kitap okumanın yaygın hale geldiğini söyledi. 

Ankette yer alan diğer bulgular şunlar:

  • Ankete katılanların yüzde 21’i Kutsal Kitabı okumanın kendilerini rahatlattığını söylerken, yüzde 19’u huzurlu hissettiğini, yüzde 17’si teşvik olduğunu ve yüzde 16’sı umut bulduğunu belirtti. 
  • Amerikalıların sadece yüzde 12’si Kutsal Kitap hakkında ‘oldukça’ bilgili olduğunu belirtti. Yüzde 31’i ‘orta derecede’ bilgi sahibi olduğunu söylerken yüzde 31’i ‘kısmen’ bilgili olduğunu belirtti. Dörtte biri (yüzde 26) ise Kutsal Kitap hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını söyledi. 

Amerikalıların çoğunluğu (yüzde 54), Tanrı Sözü olmadan uluslarının daha zor durumda olacağını düşünüyor. Bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 49 idi. 

Ankette, ‘‘Kutsal Kitabın Amerika Birleşik Devletleri için değerli olduğuna ilişkin inanç, Kutsal Kitabın ulusun değerlerini savunduğu inancıyla aynı çizgide. İman (yüzde 72), umut (yüzde 71) ve sevgi (yüzde 69), Kutsal Kitabın yaşamımızdaki varlığı için gerekli değerler olarak geniş çapta kabul görüyor’’ ifadeleri yer aldı. 

Anket, Ocak ayında 3.354 Amerikalıyla yapılan görüşmelere dayanıyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi