29 Nisan 2024 Pazartesi

Kutsal Kitap’a Dayalı Dünya Görüşünü Reddeden Çocukların Sayısı Artıyor

Hristiyan araştırmacı, ülke genelinde Hristiyanların görünmez hale geldiği konusunda uyarıda bulundu.

Arizona Christian Üniversitesi’ndeki Kültürel Araştırma Merkezi, 8 ila 12 yaş arasındaki çocukların dünya görüşüne ilişkin verileri paylaştı. Kültürel Araştırma Merkezi, ergenlik çağındaki çocukların görüşlerini ebeveynlerin, pastörlerin ve gençlerin görüşleri ile karşılaştırdı. Araştırmanın sonuçları, Aralık 2022’de 400 ergenden, Ocak 2022’de 600 ebeveynden, Şubat 2022’de 600 pastörden, Kasım ve Aralık 2022’de 400 gençten ve Ocak 2023’te 2bin yetişkinden alınan yanıtlara dayanıyor.

Gençlerin yüzde 36’sı tek kurtuluş kaynağının İsa olduğuna belirtti. Ebeveynlerin yüzde 34’ü ve çocuk hizmeti liderlerinin yüzde 54’ü aynı ifadeyi paylaştı. Ergenlik çağındaki çocukların yüzde 25’i Kutsal Kitap’ın doğruyu yanlıştan ayırmamızı sağlayan ve bizlere rehberlik eden Tanrı’nın Sözü olduğuna inanıyor. Ergenlerin yüzde 21’i, ebeveynlerin yüzde 28’i ve pastörlerin yüzde 36’sı mutlak gerçeğe inanıyor. Öte yandan ergenlerin yüzde 27’si ve ebeveynlerin yüzde 33’ü yaşamın anlamının ‘tüm yüreğinle, tüm aklınla ve tüm gücünle Tanrı’yı sevmek’ olduğuna inanıyor.

Ergenlerin sadece yüzde 17’si, ebeveynlerin yüzde 19’u ve çocuk hizmeti liderlerinin yüzde 42’si hayattaki gerçek başarıyı Tanrı’ya itaat etmek olarak tanımladı. 8 ila 12 yaş arasındaki çocukların yüzde 26’sı doğruyu yanlıştan ayırmak için Kutsal Kitap’a başvuruyor. Ergenlik çağındaki çocukların yüzde 21’i ise doğruyu yanlıştan ayırmanın en iyi yolunun Tanrı Sözü’ne başvurmak olduğunu düşünüyor. Ergenlerin yüzde 36’sı ve yetişkinlerin yüzde 35’i tek kurtuluş yolunun İsa Mesih olduğuna inanıyor.

8 ila 12 yaş arasındaki çocukların sadece yüzde 2’si Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşünü benimserken, bu oran çocuk hizmeti liderleri arasında yüzde 12’de kaldı. Arizona Christian Üniversitesi’ndeki Kültürel Araştırma Merkezi Direktörü George Barna, ‘‘Çocukların Kutsal Kitap’a dayalı dünya görüşünden uzak olması, günümüzde Amerikan Kilisesi’nin karşılaştığı en önemli zorluklardan biridir. Eğer bu sorunu ciddiye almazsak, ülke genelinde Hristiyanlık görünmez hale gelecek’’ dedi.

Katılımcılara Kutsal Kitap, iman uygulamaları, ailenin ve yaşamın değeri, Tanrı, yaratılış ve tarih, insanın karakteri ve doğası, yaşam tarzı ve ilişkiler hakkında görüşleri soruldu. Barna, ‘‘Verilere göre, 1990’lardan bu yana Kutsal Kitap’a dayalı dünya görüşünü benimseyenlerin sayısı azalıyor. Yaklaşık 30 yıldır düzenli bir şekilde düşüş yaşanıyor. Yetişkinlerin sadece yüzde 4’ü Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşüne sahip. Ebeveynler arasında ise bu oran yüzde 2’ye kadar düşüyor. Çocuklar ergenlik öncesi dönemde her şeyi anlamlandırmaya çalışır. Ebeveynlerin bu dönemde çocukların dünya görüşüne katkıda bulunması gerekir. Ebeveynler bu boşluğu doldurmazlarsa, medya gibi dış etkenler çocuğun görüşünü şekillendirecektir’’ dedi.

(Kaynak: Christian Today)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi