27 Nisan 2024 Cumartesi

Nijerya’da Yerinden Edilmiş Çocuklar için Okul Açıldı

Nijerya’da yerinden edilmiş çocuklar nihayet okullarına kavuştu. Okul, aynı zamanda öğrencilerin Tanrı ile yakın bir ilişki kurmasına olanak sağlıyor. 

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), yaklaşık iki yıl boyunca kamplarda yaşam mücadelesi verenlerle yakın ilişkide oldu. ICC, 2023 yılında Umut Evi Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Çocuklar kaliteli bir eğitim alarak, İsa Mesih ile yakın bir ilişki kurabilecek.

Umut Evi Akademisi, Nijerya’nın Benue eyaletinde yerinden edilen yaklaşık 1,5 milyon Hristiyan için büyük öneme sahip. Hristiyanlar, Fulani militanlarının saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Atalarından kalan toprakları kaybeden Hristiyanlar belirsizliklerle mücadele ediyor. Önceleri tarımla uğraşan ailelerin artık yiyecek alacak parası bile yok.

Umut Evi, sadece temel okul malzemelerini ve ulaşımı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilere günlük öğle yemeği sunuyor. Kampın başkanı Nye Gabriel, ‘‘Çocuklarımıza yönelik eğitim desteğiniz için teşekkür ediyorum. Duygularımı ifade edecek kelimeler bulamıyorum’’ dedi.

Umut Evi’nden önce kampta eğitim imkanı yetersizdi. Okul, öğretmenlere laptop, beyaz tahta, sıra ve gerekli tüm eğitim materyallerini sağladı. Okulda 15 eğitmen ve 392 öğrenci bulunuyor. Çalışmaları öven Emmanuel Musa Samdi, ‘‘Yardımlarınızdan dolayı Tanrı’ya şükrediyoruz. Umut Evi’nin hedefleri akademik başarının ötesine geçiyor. Tanrı’nın öğrencilere ve ebeveynlere bu okul aracılığıyla Mesih benzeri bir yürek vermesi için dua ediyorum. Yaşadıkları zulüm karşısında, sevginin ve bağışlamanın tanıkları olmalarını umuyorum’’ dedi.

(Kaynak: Persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi