27 Nisan 2024 Cumartesi

Mesih’ten Vazgeçmeyi Reddettiler, Köylerinden Uzaklaştırıldılar

Yakın zamanda İsa Mesih’e iman eden bir aile, bu yıl inançlarına sadık kaldıktan ve vazgeçmeyi reddettikten sonra Hindistan’daki köylerinden uzaklaştırıldılar.

Jaga Padiami ve eşi, Hindistan’ın Kambawada kentindeki köylerini ziyaret eden bir grup imanlının müjdesini dinledikten sonra geçtiğimiz Aralık ayında İsa Mesih’e iman ettiler.

Ancak Ocak ayında bir köy toplantısına çağrıldılar ve köyün şefi Koya Samaj tarafından, onlara Hristiyan inançlarından vazgeçmeleri söylendi. International Christian Concern (ICC) tarafından hazırlanan bir rapora göre her ikisi de reddetti.

Daha sonra bölge sakinleri çifti taciz etmeye başladı ve Samaj onlara inançlarından vazgeçmeleri, aksi takdirde köyden sürgün edilmeleri için beş gün daha verdi. Beş gün sonra çift, Padiami’nin Samaj ve diğer köylülere söylediği bir köy toplantısına çağrıldı: “Beni köyden çıkaracak olsanız bile, İsa Mesih’i terk etmeyeceğim.”

ICC, “Bu tepki, Padiami’nin evini yağmalayan yerel köylüleri kızdırdı” dedi.

Eşyaları sokağa atıldı ve evleri kilitlendi. Daha sonra köyden zorla uzaklaştırıldılar. Çifte, Hıristiyanlıktan vazgeçmedikleri sürece, geri dönerlerse öldürülecekleri söylendi. Vazgeçmediler.

Hindistan, Open Doors’un “İsa’yı takip etmenin en zor olduğu 50 ülke” 2021 raporunda 10. sırada yer aldı.

Raporda, “Hindu aşırılık yanlıları, tüm Hintlilerin Hindu olması gerektiğine ve ülkenin Hristiyanlık ve İslam’dan kurtulması gerektiğine inanıyor” diye belirtildi. Bu amaca ulaşmak için yoğun şiddet kullanıyorlar, özellikle Hindu kökenli Hıristiyanları hedef alıyorlar. Hristiyanlar, “yabancı bir inancı” takip etmekle suçlanıyor ve toplumlarında, ”kötü şansla itham ediliyor.”

Raporda ayrıca, Hristiyanlar “sıklıkla fiziksel olarak saldırıya uğruyor ve bazen öldürülüyorlar” ve “aileleri ve toplulukları tarafından Hinduizme dönmeleri için sürekli baskı altında kalıyorlar” diye belirtildi.

Open Doors raporuna göre, “Eski hallerine geri dönmezlerse, gelir elde etme imkanları üzerinde yıkıcı bir etki yaratılarak, toplulukları tarafından boykot edilebilirler” diye belirtildi ve eklendi: “İnananların çoğu tecrit edilmiş durumda ve başka hiçbir Hristiyan tanımıyorlar.” (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi