27 Nisan 2024 Cumartesi

Mısır’da Kaçırılan Hristiyan Kızların Sayısı Hızla Artıyor

CBN News, Mısır’daki Kıpti Hristiyan kızların endişe verici oranda neden kaçırıldığına dair derinlemesine bir bakış sağlayan raporu bildirdi.

Mısırlı yetkililerin, Kıpti Hristiyan kadınların çocuklarının bulunmasına yeterince yardımcı olmadığı belirtildi. CBN’nin Uluslararası Muhabiri Gary Lane, ‘Hristiyan kızlar, Mısır’da erkekler tarafından hedef alınıyor. Birçoğu komşuları olan yoksul Hristiyan kızları nazik davranışlarla ve hediyelerle kandırıyor. Genç erkeklerin iyi görünüşünden ve nezaketinden etkilenen kızlar, ailelerinden uzaklaştırılıyor. Bazıları istismara uğruyor ve bu durum kültürel olarak ailelerine utanç veriyor. Onlar da tek çıkış yolu olarak din değiştirmeyi ve evliliği görüyorlar’’ açıklamasında bulundu.

Kıpti Dayanışması savunuculuk grubu tarafından hazırlanan raporda, genç kızların zorla kaçırılmasına rağmen bu kaçırılma vakalarının büyük bir kısmının Mısırlı yetkililer tarafından evlilik bahanesiyle örtbas edildiği belirtildi. Rapora göre bu yolla en az 500 kadın ve kız çocuğu kaçırıldı. Ancak rapora göre yaygın olarak bildirilen diğer vakalar şunlar:

  • Başörtüsü takmayan veya haç kolye takan Kıpti kadınların kaçırılması
  • Erkeklerin küçük Kıpti kızları romantik ilişkilere çekmesi
  • Hristiyanlığın temel ilkelerini bilmeyen ve küçümseyen kişilerle yüzeysel teolojik tartışmalara girilmesi

Kız Çocukları Baskı Altında İnançlarını Reddediyor

Ancak bu tek faktör değil. Rapor, Kıpti nüfusunun kontrol altına alınması için Hristiyan kızların kasten kaçırıldığını bildirdi. Geçmişte Hristiyan kızları kaçıran bir adam, Mısır’ın farklı bölgelerinde kiralık daireler kullandıklarını ve orada kızları baskı altına alıp din değiştirmeye zorladıklarını kabul etti. Kız çocukları yasal yaş sınırına ulaştığında ise özel bir dini temsilcinin Hristiyan kızlara din değiştirdiklerine dair bir sertifika ve kimlik verdiği belirtildi.

Rapor, kaçırma ağlarının hem üst düzey yetkililer hem de polis memurları ve güvenlik güçleri tarafından desteklendiğini, bu nedenle bu tür olayların polis ve politikacılar tarafından örtbas edildiğini bildirdi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi