27 Nisan 2024 Cumartesi

Kaliforniya Kilisesi Saldırganların Hedefi Oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nde Katolik kiliselerine yönelik saldırılar devam ederken, Kaliforniya’daki St. Mary Kilisesi, Doğuş Bayramı’ndan bu yana üç kez tahrip edildi.

Peder Scott Herrera, üç olayda da güvenlik kameralarına yakalanan saldırganın aynı kişi olduğuna inandığını söyledi. Peder, saldırıyla bağlantılı bir şüphelinin tutuklandığını belirtti. Ancak zanlının kimliği henüz açıklanmadı.

Peder Herrera, saldırganın ilk olarak 25 Aralık’ta kiliseyi tahrip ettiğini ve Meryem Ana heykeline zarar verdiğini söyledi. Kilisenin güvenlik kameralarında bir kişinin çiçek vazolarını tekmelediği görüldü. Görüntülerden adamın kilise kapısını kırarak içeri girdiği anlaşıldı.

Peder, aynı kişinin 9 ve 10 Ocak tarihlerinde kiliseye tekrar gelerek çevreye zarar verdiğini söyledi. 9 Ocak saldırısında adam iki kişiyle birlikte kiliseye geldi. Saldırganın elindeki şişeyi Meryem Ana heykeline fırlattığı görüldü.

10 Ocak’ta ise saldırgan elindeki nesneyi atarak kilise kapısının camını kırdı. Peder, vandalın 20 bin dolardan fazla hasara neden olduğunu söyledi. Yeni kameraların alınması ve güvenliğin artırılması için en az 20bin dolara daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Saldırının nefret suçu nedeniyle gerçekleştiğini söyleyen peder Herrera, ‘‘Tanrı bağışlar, saldırganı biz de bağışlıyoruz’’ dedi.

Saldırıya tanık olan cemaat üyesi Ana Cristina Bolanos, adamın vazoları tekmelediğini ve Meryem Ana heykelini parçaladığını söyledi. Bolanos, ‘‘O an ne yapacağımı bilemedim. Dürüst olmak gerekirse ağlamak istedim. Endişelerim devam ediyor. Ancak kiliseye Tanrı’nın gücüyle gelmeye devam ediyorum’’ dedi. (CNA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi