27 Nisan 2024 Cumartesi

Nepal’de İki Rahibe Gözaltına Alındı

Güney Kore’den iki Katolik rahibe, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla altı haftadan uzun süredir Nepal’de gözaltında tutuluyor.

St. Paul Chartres Cemaati’nden rahibe Gemma Lucia Kim ile rahibe Martha Park Byongsuk, isimsiz bir şikâyetin ardından 14 Eylül’de tutuklandı. Kefalet başvuruları reddedilen kız kardeşler, şu anda Katmandu’daki bir cezaevinde tutuluyor.

İki rahibe, Katmandu’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Pokhara’da 120 yoksul çocuğa konaklama, yiyecek, eğitim, tıbbi hizmet ve beceri eğitimi sunan ‘Happy Home’ adlı merkezi işletiyor. Salgın dönemi boyunca ihtiyaç sahiplerine yiyecek dağıtan rahibeler, insanları Katolik olmaya ikna etmekle suçlandı.

Haksız ve Asılsız İddialar

Episkopos Paul Simick, Aid to the Church in Need’e (ACN) yaptığı açıklamada, yaşananların Nepal’deki Katolik topluluğunu şok ettiğini ve iddiaların tamamen haksız ve asılsız olduğunu belirtti. Episkopos Simick, ‘‘Biz Katolikler, zorla din değiştirmeyi kabul etmeyiz. Kendilerini yoksul insanlara adayan Koreli kız kardeşler sadece sosyal hizmetleriyle tanınmaktadır’’ dedi.

Rahibelerin sakin ve esenlik içinde olduğunu söyleyen Episkopos Simick, sadece ileri yaşta olmaları nedeniyle kız kardeşlerin sağlığı için endişeli olduğunu belirtti ve ‘‘Katolik cemaati, yaşananları azınlık topluluklarına yönelik bir saldırı olarak görüyor. Hristiyanların sunduğu eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler yanlış yorumlanıyor’’ dedi.

Hristiyanlara Yönelik Artan Düşmanlık

Son yıllarda kiliseler, Hristiyan nüfusun sadece yüzde 1,4’ünü oluşturduğu Hindu çoğunluklu Nepal’de düşmanlık ve hoşgörüsüzlük ile mücadele ediyor.

ACN’nin 2021 Din Özgürlüğü Raporu’na göre, 2015 yılında yeni Anayasanın kabul edilmesinden bu yana Hristiyan azınlığa yönelik yasal ve sosyal baskılar arttı. Ayrıca, son zamanlarda yabancı rahipler ve rahibeler vize alamadığı için ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi