27 Nisan 2024 Cumartesi

New Yorklu Pastör Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

New Yorklu Pastör koronavirüsten hayatını kaybetti, son anlarını ailesinden uzak, karantinada geçirdi.

New York’un Harlem kentindeki Makedonya Baptist Kilisesi Pastörü 66 yaşındaki Rev. Isaac Graham, koronavirüse yakalandıktan 6 gün sonra hayatını kaybetti.

Pastör son günlerinde suni solunum cihazına bağlandı ve son anlarında karısından ayrı, karantinaya alındı.

Eşi Cheryl, karantina nedeniyle şahsen söyleyemese de, ona söylediği son sözlerinin “seni seviyorum” olduğunu belirtti. “Koronavirüs’ün etkileri nedeniyle vefat ettikten sonra onu görmek için morga bile gidemedim” dedi.

New York Demokratik Temsilcisi Adriano Espaillat yaptığı açıklamada Graham’ın “Harlem’in dokusunun paha biçilmez bir parçası” olduğunu söyledi ve “Yüreklerimiz Pazar günü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden, Harlem’in Makedonya Baptist Kilisesi pastörü, Rev. Isaac Graham’ın cemaatine ve ailesine uzanıyor” sözlerine ekledi.

“Pastör Graham, Harlem’in dokusunun paha biçilmez bir parçasıydı ve topluluğumuzda yokluğu çok belli olacak. Tanrı bu yas döneminde karısı Cheryl’i, ailelerini ve arkadaşlarını teselli etsin.”

“Eşi görülmemiş zamanlarla karşı karşıyayız ve bu durum, benzeri görülmemiş bir güç, inanç ve eylem gerektirir. Biz güçlüyüz ve topluluklarımız güçlü, bunun da üstesinden geleceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Diğer New Yorklu Pastörler de Pastör Graham’ın ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirdiler.

Harlem’deki Neboh Dağı Baptist Kilisesi Pastörü Johnnie Green, “Durumu iyi görünüyordu ve tamamen iyileşmeyi bekliyordu, sonra da ölüm haberini aldık ve şok şaşırdık” dedi. Pastör Green, koronavirüs salgınının kendi cemaatini de kötü bir şekilde etkilediğini söyledi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi