26 Nisan 2024 Cuma

Nijerya’da Kaçırılan İki Rahipten Biri Kaçmayı Başardı

Nijerya’daki kaynaklara göre, 15 Temmuz’da Kaduna eyaletinden kaçırılan iki Katolik rahipten biri kaçmayı başarırken Kafanchan Katolik Episkoposluğu’nun iletişim direktörü Rahip John Mark Cheitnum’un cansız bedeni Salı sabahı bulundu.

Kafanchan episkoposluğuna göre, Yalding Garu’daki Kral İsa Mesih Katolik Kilisesi’nin Peder Donatus Cleopas Sulaiman, silah zoruyla kaçırılan Rahip Cheitnum öldürülürken Rahip Sulaiman kaçmayı başardı.

Kafanchan Katolik Episkoposluğu Şansölyesi Rahip Emmanuel Uchechukwu Okolo bir basın açıklamasında, “Rahip Donatus Cleophas, kendisini kaçıranlardan kaçtı ve bizimle tekrar bir araya geldi” dedi ve, “Ancak, Kafanchan Episkoposluğu’nun episkoposu, din adamları ve laikleri, Pek Muhterem Rahip John Mark Cheitnum’un korkunç cinayetini derin bir üzüntü ve acı duygusuyla duyuruyor” diye açıkladı.

Dört bölge sakini Morning Star News’e kısa mesajla Cheitnum’un cesedinin Salı sabahı vahşi doğada bulunduğunu söyledi. Bir sakin, teröristlerin neden kilise liderlerini hedef aldığını sordu. Katledilen rahip için dua ettiler. 

Başka Rahipler de Öldürüldü

Kaduna eyaletine bağlı Kujama’da, Katolik bir rahip olan Rahip Moses Bonugada’ya göre, 25 Haziran’da başka Katolik bir rahip öldürüldü. Peder Vitus Bogoro çiftliğinde çalışırken “silahlı haydutlar” tarafından öldürüldüğünü söyledi. Ayrıca, Bonugada, Bogoro’nun kardeşi Cyril Borogo’nun da saldırıda kaçırıldığını belirtti.

Bonugada 4 Temmuz’da aynı “haydutların” Kaduna eyaleti Zambina’daki St. Charles Katolik Kilisesi’nden Rahip Emmanuel Silas’ın kaçırıldığını belirterek 2022’de şu ana kadar 18 Katolik rahibin kaçırıldığını vurguladı.

Open Doors’un 2022 Dünya İzleme Listesi raporuna göre; Nijerya’da inançları nedeniyle öldürülen Hristiyan sayısıbir önceki yıl 3.530’dan 4.650’ye yükseldi. Dünya izleme listesine göre, Nijerya’da öldürülen Hristiyanların sayısı da bir önceki yıl 990’dan 2.500’e çıkarak en yüksek seviyeye ulaştı.

Hristiyan olmanın en zor olduğu 2022 Dünya İzleme Listesi’nde Nijerya, bir önceki yıl 9 numaradan yedinci sıraya, şimdiye kadarki en yüksek sıraya yükseldi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi