26 Nisan 2024 Cuma

Oksijen Yetersizliğine Bağlı Ölümlerin Son Bulması İçin Çağrı

Bolivya’da Covid-19 hastalarının oksijen bulma konusundaki çaresizliği giderek büyüyor. Özellikle Cochabamba ve Santa Cruz’da durum oldukça kritik. 31 Mayıs Pazartesi günü oksijen eksikliği nedeniyle en az sekiz kişinin hayatını kaybetmesinin ardından endişeler artıyor. Öte yandan yetkililer, oksijen eksikliği nedeniyle insanların hayatını kaybettiği gerçeğini reddediyor.

29 Mayıs Cumartesi sabahı düzenlenen basın toplantısında, Santa Cruz Başepiskoposu Mgr. Sergio Gualberti, Catolico Hastanesi’ne verilen oksijenin kesilmesi nedeniyle duyduğu endişeyi dile getirerek, hastaların hayatlarını kurtarmak adına her şeyi yapılması gerektiğini belirtti. 28 Mayıs Cuma günü, Catolico Hastanesi’ne oksijen sağlayan şirket, Santa Cruz de la Sierra Katolik Hastanesi’ne günlük sağladığı oksijen miktarını azalttı.

Basın toplantısında Başepiskopos Sergio Gualberti ve Catolico Hastanesi direktörü Víctor Valda Antelo, oksijen eksikliğinin yol açabileceği sonuçlardan ​dolayı duydukları endişeyi dile getirdi. Toplantıya hastanenin yöneticisi Leonardo Sevilla Grizafis de katıldı. Hastane direktörü, oksijen temin eden şirkete bir mektup göndererek, 33 hastanın kritik durumda ve acilen oksijene ihtiyaç duyduğunu bildirerek, kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istedi.

‘‘Tanrı’nın adıyla, hayat kurtarmaya devam edelim’’ diyen Mgr. Sergio Gualberti, gerekli olan oksijenin sağlanması için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu. Başepiskopos, ilaç fiyatlarının aşırı derecede artması nedeniyle yetkilileri karaborsada ilaç satışını daha sıkı kontrol etmeye çağırdı.

Bölgedeki ikinci hastanenin bulunduğu Santa Cruz’un Yapacaní kentinde oksijen eksikliği nedeniyle yoğun bakım ünitesinin kapatılması emredildi. Tüketici Haklarını Koruma Bakanı Yardımcısı Jorge Silva, Covid-19’un üçüncü dalgasında Cochabamba ve Santa Cruz’da tıbbi oksijen talebinin yüzde 300 artırdığını söyledi.

Bolivya, sınırlarını kapatan Paraguay, Brezilya ve Arjantin’den tıbbi oksijen ithal ediyor ve yakın zamanda Şili’den malzeme talep etti. Salgının ilk dalgasında başarılı bir mücadele sergileyen Bolivya’da, vaka sayısı 371bin’e ve ölüm sayısı 15 bin’e ulaştı. (fides)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi