29 Nisan 2024 Pazartesi

Pakistan’da Hristiyan Hamile Kadın, İşvereni Tarafından Şiddete Uğradı

Pakistan’da Hristiyan bir ev işçisi, hamileliği nedeniyle işten ayrılmak istediğini söyleyince işverenleri tarafından şiddete uğradı ve bir hafta boyunca yasadışı bir şekilde hapsedildi.

Pencap Eyaleti’nin Sialkot Bölgesi’nde yaşayan 28 yaşındaki Katolik hizmetçi Asma Gulfam, beş yıldır Huda Adnan için çalışıyordu. Gulfam, Nisan ayı başında işvereni Huda Adnan’a beş aylık hamile olduğunu ve sağlık durumu nedeniyle çalışmaya devam edemeyeceğini bildirdiğini, ancak Adnan’ın kalması gerektiğini söylediğini aktardı.

Gulfam, 18 Nisan’da Adnan’ın kendisini birkaç gün önce banyoda unutulan 1 milyon rupiyi (3.490 ABD Doları) çalmakla suçladığını ve Gulfam bunu reddettiğinde, Huda Adnan’ın kendisini bir polis müfettiş yardımcısı olan Ijaz Ahmed ve diğer üç polisin Adnan’ın kocası Mian Adnan ile birlikte beklediği bir odaya sürüklediğini söyledi. Gulfam, masum olduğuna dair çığlıklarını duymazdan geldiklerini, karın bölgesine aldığı darbeler nedeniyle rahminden kan gelmeye başladığını, ancak polislerin ve işvereninin kocasının ona vurmaya devam ettiğini anlattı.

Morning Star News’e verdiği demeçte, “Ağladım ve çığlık atarak yardım istedim ama kimse beni kurtarmaya gelmedi,” dedi. “O evde uzun yıllar çalıştım ve çift beni bir kez bile yanlış bir şey yapmakla suçlamadı. Çok sıkı ve dürüst bir şekilde çalıştım, çünkü bu benim için Hristiyan inancımın iyi bir tanıklığıydı.”

Karnındaki bebek de dahil beş çocuk annesi kadın, sekiz gün boyunca kendisini zorla tuttuklarını ve defalarca dövdüklerini belirtti. “Tüm bu süre boyunca Huda’nın evinde rehin tutuldum ve bu sırada defalarca işkence gördüm” diyen Gulfam, “Saldırganlar Hristiyan olduğum için beni azarladılar ve asılsız iddiayı itiraf edene kadar kimsenin beni onlardan kurtaramayacağını söylediler.”

Kocası, çekçek sürücüsü Gulfam Masih, Civil Lines polis karakoluna giderek kayıp ihbarında bulunduğunda, memurların onu tutukladığını söyledi. “Onu bir hafta boyunca yasadışı bir şekilde hapsettiler ve ancak sağlığım kötüleştikten sonra 26 Nisan’da serbest bıraktılar” dedi. 

Kocasının Asma Gulfam’i acilen bir devlet hastanesine götürdüğü ve burada yapılan tıbbi muayenede fiziksel istismara uğradığı belirtildi.

“Doğmamış çocuğumun hayatı iç kanama nedeniyle ciddi risk altındaydı, ancak doktorlar onu kurtarmayı başardı” dedi.

Asma Gulfam, 10 Mayıs’ta Sialkot Bölgesi polis memuruna yaşadığı vahşeti ve yasadışı hapsedilmeyi bildirir bildirmez polise gittiğini söyledi. Bölge Polis Memuru bir soruşturma emri verdi, ancak memurlar kendisini sorgulamadan şikayetini reddetti, dedi. Adaleti sağlama girişiminin eski işverenlerini kızdırdığını ve 17 Mayıs’ta kendisine ve kocasına karşı hırsızlık suçlaması yönelttiklerini söyledi. “Şimdi sadece toplum liderlerimize ve devlet büyüklerimize bizi ve çocuklarımızı bu zulümden kurtarmaları için çağrıda bulunabilirim” dedi.

Adaletsizlik 

Hristiyan Uyanış Hareketi’nden Imran Sahotra, çift için geçici kefalet temin edebildi. 

Morning Star News’e konuşan Sahotra, “İşveren aile, Asma’nın kendisine işkence yapıldığına dair şikayetini ortadan kaldırmak için nüfuzunu kullandı ve ardından ‘onlara bir ders vermek’ için çift aleyhine sahte bir suç duyurusunda bulundu” dedi.

“Bu dava, savunmasız Hıristiyan toplumunun Pakistan’da adalete nasıl erişemediğini göstermektedir” diyen Sahotra, Müfettiş Yardımcısı Ahmed hakkında yasal işlem başlatılması için de bir dilekçe verdiklerini belirtti.

Sahotra, polis memurunun cezalandırılması gerektiğini, zavallı kadının işkence nedeniyle doğmamış çocuğunu kaybedebileceğini ya da kendisinin ölebileceğini vurguladı. 

Aktivist, kilise ve toplum liderlerine zulüm gören Hristiyanlar için seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi