28 Nisan 2024 Pazar

Pakistan’da Kilise Liderleri, Ayrımcı İş Reklamını Kınadı

17 Haziran’da Pakistan’daki kilise liderleri, Karaçi’de yayınlanan ayrımcı iş reklamını kınadıklarını açıkladı.

1 Haziran’da Karaçi Belediyesi, farklı kategorilerde 29 iş ilanının açıldığını duyurdu. Ancak temizlik işlerinin sadece azınlık gruplar için ayrıldığı belirtildi. 

Karaçi’deki Adalet ve Barış Ulusal Komisyonu Bölge Müdürü Peder Saleh Diego, hükümetin bu ayrımcı politikasını kınayarak, konuyu Karaçi’deki azınlık işleri temsilcisi Naveed Anthony’ye aktardı.

Diego, Uluslararası Hristiyan Kurumu’na (ICC) yaptığı açıklamada, ‘‘Devlet daireleri iş ilanlarındaki adaletsizliği ilk kez yapmıyor. Azınlıklara yönelik bu ayrımcılık kültürü kabul edilemez’’ ifadelerinde bulundu.

Pakistanlı Hristiyanlar, dini kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalıyor. İkinci sınıf vatandaş olarak görülen Hristiyanlar sadece basit ve genellikle kirli işlerde görev alabiliyor. Nesiller boyunca devam eden bu ayrımcılık, Pakistan’daki Hristiyan toplumunu yoksulluk ve geri kalmışlık döngüsüne mahkûm etti.

Open Doors ABD tarafından yapılan araştırmaya göre, Pakistanlı Hristiyanlar ülke nüfusunun yüzde 1.5’ini oluşturmasına rağmen, temizlik işçilerinin yüzde 80’ini Hristiyanlar oluşturuyor. Aynı araştırmada İslamabad Sermaye Geliştirme Kurumu’nun tamamı Hristiyan olan 1500 sokak temizleyicisini istihdam ettiği açıklandı. (persecution.org)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi